Ana Sayfa / Gündem / Amazon Köyü nerede, nasıl gidilir

Amazon Köyü nerede, nasıl gidilir

Samsun Amazon Adası ve Amazon Köyü nerede ve nasıl ulaşım sağlanır, Amazon Köyü’nde ne var ve özelliği bilgileri. Türkiye’nin görülmesi gereken turizm ve kültür değerleri ile Samsun’da görülmesi gereken yerler. 

Amazon Köyü’ne Samsun merkezden nasıl gidiyir, toplu taşıma ile ulaşım var mı diye merak ediliyor. Samsun Amazon Adası’nın özelliği ve içinde bulunanlar büyük merak konusu oluyor.

Samsun kent merkezindeki Batı Park’ta 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Amazon Adası içerisinde yer alan 2.5 dönümlük Amazon Köyü, efsaneye göre, Samsun‘un Terme ilçesi Gölyazı Beldesi’nde yaşadıkları tahmin edilen amazon kadınlarının yirminin üzerinde heykeli bulunuyor.

İsmini Temiskira‘da (Terme) yaşadıkları düşünülen Amazonlardan alan yapay köyde, anaerkil bir toplum olan amazonların temsili heykeller, kabartmaları, günlük yaşamlarından kesitler ve eşyaları yer alıyor. Tek memeli ok, yay ve çift ağızlı balta gibi silahlar kullanan amazon toplumu, efsanevi kadın savaşçılar olarak biliniyor. Gözleri gerçek protez göz, saçları ise gerçek saçtan yapılan ve Hollywood’da korku filmlerinde kullanılan özel bir silikon madde kullanılarak yapılan heykeller, insan dokusuna yakınlığı ile oldukça gerçekçi.
Amazon Köyü
Thermedon Çayı yöresinde kurdukları Themiskyra kentinde yaşadığı belirtilen amazonlar, Eflatun ve Socrates’in eserleri ile Homeros’un İlyada’sında da geçiyor. Anadolu’nun en eski uygarlıklarından olan Hititlerin günümüze kadar ulaşan tabletlerinde de bahsi geçen amazonlar, Samsun ve yöresinin tarihi ve kültürel değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi tarafından hayata geçirilen köy, Samsun’a gelen turistlerin bir numaralı ziyaret noktası.
Amazon Adası
Amisos Tepesi’nin yamacında 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve ismini savaşçı bir kadın toplumu olan amazonlardan alan Amazon Adası, devasa boyutlarıyla Samsun’un pek çok noktasından görülebilen Amazon ve Anadolu Aslanı Heykelleriyle ünlü.

Amazon Adası’nda girişinde ziyaretçileri karşılayan dev Amazon Savaşçısı Heykeli, 12.5 metre yüksekliğe ve 4 metre genişliğe sahip. 6 ton ağırlığındaki heykel, Samsunlu ve Ankaralı heykeltıraşlardan oluşan 10 kişilik bir grup tarafından 5 aylık bir çalışma süresi sonunda tamamlanmış. Elinde kalkan ve mızrağı ile adayı bekleyen amazon kadın savaşçı heykeli, olanca heybetiyle Karadeniz kıyılarına ayrı bir estetik katıyor.

Amazon Adası’nda yer alan Amazon Heykeli’nin sağ ve sol taraflarına Anadolu Aslanları adı verilen iki heykel bulunuyor. İçerisinde amazon toplumuna dair görüntülü ve sesli sunumların yapıldığı aslan heykellerinin içinden merdiven vasıtasıyla en tepeye çıkılabiliyor. Aslanların ağız kısmına çıktığınızda ise inanılmaz bir manzara ile karşılaşıyor ve Amazon Adası epeyce yüksekten izleyebiliyorsunuz.

2010 yılında yapılan Batı Park’ta yer alan Amazon Adası, bir kanal yardımıyla karadan ayrılan yapay bir ada. Köprüler yardımıyla geçilebilen adada aynı zamanda Amazon kanalı, suni kayak pisti, balık restoranları ve piknik sahaları yer alıyor. İlerleyen dönemlerde ise su parkı, fitness center ve spor tesislerinin inşa edilmesi planlanıyor.
Amazon Adası’na Nasıl Gidilir?
Amazonların izini sürmek ve Samsun’un en güzel yerlerinden birini görmek isterseniz Amazon Köyü ve Amazon Adası, kentin oldukça merkezi Baruthane bölgesinde yer alıyor. Önünden dolmuş, otobüs ve tramvay geçen ve kentin sahil kısmında yer alan Amazon Köyü ve Amazon Adası’na tramvay ile Baruthane durağında, dolmuşla gelmek için ise Atakum, Fakülte, Çatalçam güzergâhından geçen araçlara binebilirsiniz. Bununla birlikte kent merkezinden Atakum tarafına giden veya Atakum’dan şehir merkezine giden bütün toplu taşıma araçları da Batı Park’tan geçiyor.

İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce partisine kilit vurdu

İnce ince tükenen Muharrem İnce sonunda partisinin genel merkezini zincirledi ve gitti. Türk siyasi hayatından …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting