Ana Sayfa / Gündem / Hangi ülkede nasıl dolandırıcılık yapılıyor

Hangi ülkede nasıl dolandırıcılık yapılıyor

Yurt dışına tatile, geziye ve seyahate gidecekler için dolandırıcılık ve gasp uyarısı. işte ülkelere göre turistleri dolandırma ve kandırma yöntemleri aman dikkat.
Sahte para ihbarı aldığını söyleyen polis görünümlü dolandırıcılar bu yöntemi kullanarak yanınıza yaklaşıyor. Cüzdanınızı, vize ve pasaportunuzu görmek istediklerini söyleyen polisler belirli bir miktar ödeme yapmanızı istiyor ya da paranızı çalarak olay yerinden uzaklaşıyor. Bu yöntem daha çok Mexico City, Bangkok, Bükreş ve Bogota gibi şehirlerde görülüyor.

Ülkelere göre dolandırıcılık ve şekilleri büyük önem arz ediyor özellikle yurt dışı gezilere gidecekler bu hususlara dikkat etmeli. Hangi ülkede ve şehirde turistler nasıl dolandırılıyor sizler için derledik. Kültür turizmi ve gezi amaçlı seyahatlerde bilmeniz gerekenleri sıraladık. Sokakta yürüdüğünüz sırada dolandırıcı üzerinize kaza süsü vererek bir şey dökebilir. Üzerinizdeki lekeyi size göstererek yardım etme çabasında olan dolandırıcı yardım teklifini kabul ettiğinizde harekete geçer. Elindeki mendille üzerinizi silerken cepleriniz boşalır. Bu aldatmaca en çok Buenos Aires ve Rio de Janerio gibi kentlerde yaşanıyor.

DİLENCİLERE VE DOLANDIRICILARA DİKKAT
Roma, Bükreş ve Kiev gibi şehirlerde kucağındaki oyuncak bebeği sizin üzerinize atarak bir anlık dikkatsizliğinizden yararlanmaya çalışan dilencilerle karşılaşmak mümkün. Üzerinize gelen bebekle ne yapacağınızı şaşırdığınız anda ekip devreye girerek ceplerinizi boşaltıyor
Popüler bir noktada dolaşırken yanınıza yaklaşan dolandırıcı fotoğrafınızı çekme konusunda size destek olacağını söyler. Teklifi kabul edip telefonunuzu ya da fotoğraf makinenizi verdiğiniz anda dolandırıcının hedefine ulaşmasına yardım etmiş olursunuz. Dolandırıcı ya telefon ve fotoğraf makinenizi alıp kaçar ya da fotoğraf çekimi karşılığında para talep eder. Bu dolandırma biçimi Avrupa ülkelerinde sıkça görülüyor.

HANGİ ÜLKE NASIL DOLANDIRIYOR?
Genellikle masum görünümlü kadınların başrolde olduğu bu yöntemde İngilizce konuştuğunuzu duyan kişiler yanınıza yaklaşarak İngilizce pratik yapmak istediklerini söylüyor. Konuşma sırasında üzücü bir hikaye anlatarak sizden para isteniyor. Ya da bir kafeye davet ederek orada yüklü bir hesabın kurbanı olmanız sağlanıyor. Bu aldatmaca daha çok Çin’in Pekin, Şanghay ve Xian şehirlerinde yaşanıyor.
Yeni bir dolandırma yöntemi olarak karşılaşılan bu durumda yanınıza yaklaşan biri elindeki arkadaş bilekliğini göstererek size takmayı teklif ediyor. Siz reddetmiş olsanız bile, dolandırıcı bileğinize hızlıca bilekliği dolayıp sizden para istiyor. Para vermeme mücadelesi sırasında dikkatiniz dağınıkken birileri ceplerinizi boşaltabilir. Bu aldatmaca en çok Kahire, Roma, Barcelona ve Paris‘te yaşanıyor.
Seyahat sever birçok insan yolculuklarında taksi kullanmayı toplu ulaşımı daha güvenli bulduğu için tercih etmiyor. Özellikle büyük şehirlerdeki taksi sürücüleri yolcuların gideceği yerin yolunu bilmediğinden emin olduğu an yolu uzatma çabasına girişiyor. Yolun uzadığından haberi olmayan yolcular daha çok para ödeyerek dolandırılmış oluyor. Bu dolandırma yöntemi İstanbul başta olmak üzere neredeyse dünyanın her yerinde yaşanıyor.
Özellikle eğlence kulüpleri çıkışında karşılaşılan bir dolandırma yöntemi olan kirli teklif, yanınıza yaklaşan birinin size uyuşturucu teklif etmesiyle meydana geliyor. Uyuşturucu teklifini kabul ettiğiniz anda beliren sahte polis sizi tutuklamakla tehdit edip para istiyor. Bu dolandırıcılık yöntemi Tayland’ın Koh Phangan adasında ve Budapeşte‘de sıkça görülüyor.

İlginizi Çekebilir

Kutlu Partisi kurucusu kim, üyeleri

Kutlu Partisi kim tarafından kuruldu, Kutlu Partisi kurucular kurulu kimlerden oluşuyor. Yusuf Halaçoğlu’nun kurduğu yeni …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting