Ana Sayfa / Genel / Andrey Karlov öldürüldü (Andrey Karlov kimdi)

Andrey Karlov öldürüldü (Andrey Karlov kimdi)

Andrey Karlov öldürüldü 19 Aralık 2016. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Ankara’da bir sergide öldürüldü. Rus haber  ajansına göre, Karlov kaldırıldığı hastanede öldü Ankara’da. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, katıldığı bir resim sergisinde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı.

Rus Büyükelçisi’ni kim vurdu, saldırgan kim soruları. Andrey Karlov Ankara’da bir etkinlikte silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını yitirdi. Saldırıda ağır yaralandığı belirtilen Karlov, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ayrıca Karlov ile birlikte 3 kişinin de yaralı olduğu bilgisi var.
ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ
Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki saldırı sonrası zanlı ile polis arasında çatışma çıktı. Saldırgan özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda vurularak öldürüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.
RUSYA’DAN AÇIKLAMA
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Türkiye ile temas halinde olunduğu belirtilen açıklamada, büyükelçinin ağır yaralandığı doğrulandı.
“SURİYE’NİN HESABI SORULACAK”
Saldırının 20-25 yaşlarındaki bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ve zanlının etkinliğin gerçekleştirildiği binaya polis kimliğiyle girdiği iddia edildi. Saldırganın ayrıca silahını ateşlemeden önce Suriye’nin hesabı sorulacak dediği belirtildi.

Saldırının yarın Moskova’da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak Suriye konulu kritik toplantı öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.
RTÜK’TEN YAYIN KISITLAMASI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un saldırıya uğramasına ilişkin Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

İlginizi Çekebilir

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting