Ana Sayfa / İlginç / Arabayı karlı ve buzlu yolda sürme tekniği
KARLI YOLDA ARABA SÜRME TEKNİĞİ

Arabayı karlı ve buzlu yolda sürme tekniği

Kar ve buzda araba nasıl sürülmeli, aracı karlı ve buzlu yolda sürerken nelere dikkat etmeli, hangi hataları yapmamalıyız. Sürücüler için buzlu yolda ve karlı yolda sürüş teknikleri. Otomobili karlı yolda sürme tekniği herkesin anlayabileceği şekilde. 

Araba sürme tekniği karlı ve buzlu yolda hem canınızı hem de aracınızı korumak bakımından çok önemlidir. Sürücüler karlı yolda araba sürerken öncelikle neye dikkat etmeli yapılacaklar. Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışları başladı. Bilindiği üzere karlı ve buzlu zeminde araç kullanmak, normal yola göre fazladan özen istiyor.

KARDA ASLA HIZ YAPMAYIN

Hep söylenir sürat felakettir diye kesinlikle yapmayın. Direksiyon bayına geçince aman ha kendinizi F! pilotu sanmayın. Siz iyi şoför olsanız da karşınızdaki acemi olabilir. Aracınız karda buzda kayabilir ve sizde yaralanabilirsiniz. Peki, karlı yolda araç kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte madde madde cevaplar…

Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir edin. Kışın lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşüktür.

Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.

Kış mevsimi şartlarına uygun olarak aracınızın lastik hava basıncını ayarlayın. Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin.

KARDA BUZDA TAKİP MESAFESİNİ UZUN TUTUN

Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.

Güvenliğiniz için, orijinal dış çapa mümkün olduğunca uygun ebatlar seçin. En iyi sürüş kalitesini sağlamak için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Avrupa turu başvuru

Ücretsiz Avrupa turu gençler için başvuru yeri ve şartları. kimler ücretsiz Avrupa turuna başvuru yapabilir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting