Ana Sayfa / Kime Ait / Araçtaki çizik nasıl kapatılır?

Araçtaki çizik nasıl kapatılır?

Arabadaki çizik kapatma yolları. Kaportada oluşan çizik için ne yapmalı nasıl kapatılır bilgisi.

Araçta çizik nasıl kapatılır ne sürülür ne yapmalı yolları bilgisi. Arabası olanlar için kaportadaki çizik kapatma yolları. Bir otomobilin boyası, hem bir stil ifadesi hem de otomobil gövdesinin hayati bir parçasıdır. Araç sahiplerinin en büyük sorularından birisi ise otomobilin üzerinde bulunan moral bozucu çiziklerdir. Peki arabadaki çizikler nasıl yok edilir? Otomobil çiziklerini kolayca nasıl ortadan kaldırırız? İşte detaylar…

Ufak çaplı kazalar, sürtmeler, güneşe maruz kalması ve yoldan fırlayan küçük taş parçalarına karşı otomobilimiz oldukça savunmasızdır. Siz farkına bile varmadan, o bozulmamış otomobil boyanız böyle basit hatalardan dolayı sıyrık ve oyuk şeklinde gözünüze takılabilir. Buna bağlı mükemmel arabanızın görüntüsü kırılan telefon ekranı gibi görünebilir ve bu durumda yapmanız gereken, kaportacıya pahalı bir yolculuk yapmak mı olur? Tabi ki de hayır

haberici4.jpg

OTOMOBİLİN ÇİZİKLERİNİ ORTADAN KALDIRIN

Ufak bir çizik için otomobilin yeniden boyanması için yüzlerce hatta binlerce lira harcamak yerine, onu kendiniz tamir edebilirsiniz. Hasara bağlı olarak, diş macunu bu sorununuzu ortadan kaldırabilir. Ancak çoğu çiziği önceden yüzeyde mi yoksa derinde mi olduğunu tespit etmek gerekir. Bunu anlamanın en iyi yolu tırnağınızın çiziğe takılıp takılmadığını kontrol etmektir. Eğer takılmıyorsa çizik yüzeyde demektir.

DİŞ MACUNU İLE GÖZE ÇARPAN ÇİZİKLERDEN KURTULUN

Otomobilin yüzeyin yer alan moral bozucu çizikleri yok etmek için diş macunu kullanabilirsiniz. Fakat hasarı büyütmemek adına diş macununu yumuşak temiz bir mikrofiber havlu ile uygulamak daha iyi olacaktır.

İlk olarak mikrofiber havluyu nemli olacak şekilde biraz ıslatın. Daha sonra üzerine çiziğin boyutuna bağlı biraz diş macunu sürdükten sonra mikrofiber bezi iyice bastırarak çizikleri ortadan kaldırmak için daireler şeklinde hareket ettirin. Diş macununu yüzeye iyice yedirene kadar bu işlemi uygulayın. Çiziğin olduğu bölüme çok fazla olmasada diş macunu uygularken biraz baskı uygulayın.

Çizikleri tamamen yok ettikten sonra kalan macunu temizlemek için su ile çiziğin olduğu bölümü duruladıktan sonra tekrar mikrofiber bez ile kurulayın.

haberici2-002.jpg

BU YÖNTEMİ ÇOK SIK UYGULAMAYIN

Diş macunu yardımı ile yüzey çiziklerini ortadan kaldırmak istiyorsanız bu yöntemi bir kaç defa uygulamanız gerekir. Çiziklerin hala göründüğünü tespit etmek için çiziğin olduğu bölümü kontrol ettikten sonra eğer gerekiyorsa işlemi tekrarlayın. Yalnız aracın vernik kaplamasına zarar vermemek için sadece 2 kez uygulayabilirsiniz aksi halde aracın verniğine zarar verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yapı Kredi Bankası kaç paraya satılıyor?

Yapı Kredi Bankası kime ait., hisse durumu ve kim alacak bilgisi. Yapı Kredi kaç para …

Sınırsız Hosting