Ana Sayfa / İlginç / Askerlik yeri, bedelli askerlik yeri açıklandı

Askerlik yeri, bedelli askerlik yeri açıklandı

Askerlik yeri öğrenme, bedelli askerlik yeri sorgulama 28 Temmuz. Askerlik yerleri açıklanıyor. 2023 elp döneleri ve celp dönemleri açıklanma tarihleri. Milli Savunma Bakanlığı’nın duyurusuna göre, bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerleri bugün açıklanıyor. Askerler e-Devlet sistemi üzerinden bilgilerine ulaşabilecek.

Askerlik celp tarihleri ve askerlik yerleri ile bedelli askerlik yerleri öğrenme sorgulama. 28 Temmuz askerlik yerleri açıklanıyor 2023 celp dönemleri. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan takvime göre bugün açıklanması beklenen yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları e-devlet ekranı ile kontrol edilecek. Seçim ve sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler sevk belgelerine sevk tarihlerinden 10 gün önce erişebilecek.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyuruldu. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır” denildi.
Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecek.

YÜKÜMLÜ SEVK TARİHLERİ
Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki gibidir:

“Er (1’inci Grup) – 10 Ağustos 2023

Er (2’nci Grup) – 07 Eylül 2023

Er (3’üncü Grup) – 05 Ekim 2023”

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet’ten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

 

İlginizi Çekebilir

Bu hafta vizyondaki filmler

Vizyona giren yeni filmler, bu hafta hangi sinemada hangi film oynuyor bilgisi. 26 Nisan haftası …

Sınırsız Hosting