Ana Sayfa / Gündem / Bankaların ameliyat ve sağlık kredisi
SAĞLIK KREDİSİ AMELİYAT KREDİSİ

Bankaların ameliyat ve sağlık kredisi

Banka kredileri vatandaşın ihtiyaçlarını karşılaması bakımından oldukça önemli para kaynaklarından biri. Sağlık için de bankalar ameliyat kredisi ve hastane giderleri için kredi veriyor. Bankalardan ameliyat ve sağlık için kredi çekmek aslında tüketici kredisi gibi. Siz de ihtiyaç duyduğunuz zaman bankalardan bu tür kredileri kullanabilirsiniz. en uygun sağlık ve ameliyat kredisi alabileceğiniz bankalardan bazılarını da sizler için araştırdık, kıyaslamalardan sonra iki bankanın ismini vermeyi uygun bulduk. 

Türkiye’de sağlık artık pahalı bir sektör. Devlet hastaneleri dışında özel hastanelere gittiğiniz zaman ameliyatlar ve sağlık harcamaları bazen kesemizi aşabiliyor. Böyle acil durumlarda da hemen para bulmamız ve sağlık için harcama yapmak zorunda kalıyoruz. Ameliyat için kredi çekmek durumunda bile kalabiliriz. Bankaların kredi ürünleri arasında artık onlarca çeşit bulunuyor. Tüketici kredisinden ev araba kredisine kadar yelpaze genişliyor ve son dönemde bunlara ameliyat ve sağlık kredileri de eklendi.

HANGİ BANKA NE KADAR KREDİ VERİYOR SAĞLIK İÇİN

En uygun faizli banka kredisini bulmak da ihtiyaç sahipleri için önemli bir mevzu. Banka kredisi çekerken ilk bakacağımız şey faiz oranları ve vade zamanı. Artık bankalar müşterilerine beyaz eşya, cep telefonu, hizmet, elektronik eşya, eğitim, sağlık vs. gibi farklı konularda kredi seçenekleri başlattı. Vatandaşların bu şekilde değişik kredi ihtiyacı duyması üzerine firmalar bankalarla yaptıkları anlaşmalar ile cazip kredi oranlarıyla vatandaşları cezbetmeye devam ediyor. Yapılan anlaşmalarla sağlanan cazip faiz oranları ve borcun uzun vadelere bölünmesi sayesinde bazı sektördeki firmalar cirolarını arttırmaya başladı. Bunların başında hiç şüphesiz özel hastaneler ve özel sağlık kuruluşları geliyor.

EN CAZİP FAİZLİ KREDİ VEREN BANKALAR

Bankalar müşterilerine birçok cazip kredi teklifleri sunarken bunlardan biri de ameliyat ve sağlık giderleri yalnız bankaların bir çoğu bu krediyi müşterilerine bireysel ihtiyaç kredisi adı altında sunmaktadır. Yani bankalar müşterilerine özel sağlık giderleri kredisi ya da ameliyat giderleri adı altında sunduğu herhangi bir kredi türü yok. Ameliyat ve sağlık giderleri için kredi çekmek isteyen vatandaşlar faiz oranları % 0,99’dan başlayan 48 aya kadar vadeli değişen ölçütlerde kredilerden faydalanabiliyorlar. Bankalar bu kredi hizmetini sunarken kredi tahsis ücreti adı altında masraf alırken, bu krediler için genellikle müşterilerine hayat sigortası da yapıyor.

BANKA KREDİSİ İÇİN EN UYGUN VE CAZİP FAİZ VE VADE

Vatandaşların çekecekleri kredi bir sağlık problemi nedeniyle kullanılacağı için sigorta prim bedeli oldukça yüksek miktarda vatandaşlara yansıyacaktır. Bunun nedeni de bankalar olası ciddi bir sağlık problemiyle karşı karşıya olan müşterilerden paraları tahsil etmek için bu yolu başvurmaktadır. Bu nedenle kredi çekecek vatandaşların sağlık problemi yaşayan vatandaşların üzerine kişi adına değil de başka bir şahıs adına çekmeleri daha iyi olacaktır. Bu şekilde izlenilecek bir yol vatandaşları ekstra sigorta prim bedelinden kurtaracaktır.

Bankaların 20 bin liralık kredi için 48 ay vadeli uygun kredi verecek bankaları inceleyecek olursak en ucuz banka % 0.99 faiz oranı ve 549 TL aylık geri ödemesiyle ING Bank olurken, onu % 1.11 faiz oranı ve aylık 572 TL geri ödemesiyle QNB Finansbank izliyor.

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı

İYİ Parti 27 Nisan kurultayı ve genel başkan adayları. Meral Akşener’in koltuğuna kim oturacak en …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting