Ana Sayfa / İlginç / Beşiktaş Konya maç sonucu ve golleri 2-0
BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Konya maç sonucu ve golleri 2-0

Beşiktaş Konyaspor maçının sonucu golleri ve özeti 18 eylül. Süper Lig 5. hafta puan durumu ve Beşiktaş’ın 2-0’lık Atiker Konyaspor maç sonucu. Süper Lig’de Beşiktaş, 5. hafta mücadelesinde Atiker Konyaspor’u konuk etti. Mücadeleyi Kara Kartal 2-0 kazanarak iyi formunu sürdürdü. Porto kahramanı Cenk Tosun’un 11. dakikadaki golüyle öne geçen ev sahibi takım, Ricardo Quaresma’nın 66’daki klas dolu golüyle 3 puanı garantiledi. Siyah-beyazlılar bu skorla 13 puana yükseldi ve Galatasaray’ı yakaladı. Konyaspor ise 3 puanda kaldı. Beşiktaş, Süper Lig’de bir sonraki hafta Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş Atiker Konya maçı 2-0 bitti ve Beşiktaş 3 puanı aldı. Beşiktaş Konyaspor maçının golleri, geniş özeti. STAT:Vodafone Park
HAKEMLER: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano (Dk. 40 Necip Uysal), Pepe, Medel, Caner Erkin, Atiba, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 81 Jeremain Lens), Talisca, Babel, Cenk Tosun (Dk. 69 Alvaro Negredo)
ATİKER KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Moke, Ferhat Öztorun (Dk. 61 Eren), Volkan Fındıklı (Dk. 63 Musa), Bourabia, Ömer Ali Şahiner, Manyama, Fofana (Dk. 71 Milosevic), Evouna
GOLLER: Cenk Tosun (Dk. 10) Ricardo Quaresma (Dk. 66)
SARI KARTLAR: Medel (Dk. 42) (Beşiktaş) – Bourabia (Dk. 32), Ferhat Öztorun (Dk. 37) (Atiker Konyaspor)

Beşiktaş’ta Adriano sakatlanarak 40. dakikada yerini Necip Uysal’a bıraktı.

Hafta içinde Porto’yu deplasmanda 3-1 geçerek Şampiyonlar Ligi’ne mükemmel bir başlangıç yapan Beşiktaş, Atiker Konyaspor maçına zorunlu değişiklikler harici as kadro ile çıktı.
Teknik direktör Şenol Güneş’in Atiker Konyaspor maçına, Fenerbahçe, Leipzig ve Trabzonspor ile arka arkaya oynayacak olan takımı hem yorulmaması hem de riske etmemesi adına geniş bir rotasyonla çıkacağı tahmin ediliyordu. Ancak Şenol Güneş beklentilerin aksine zorunlu değişikliler dışında kazanan kadroyu bozmadı. Güneş, cezalı Tosic ve sakat Oğuzhan dışında as kadroyu sahaya sürmeyi tercih etti.
GARY MEDEL MURADINA ERDİ
Beşiktaş’a transfer olduğundan bu yana ilk onbirde oynamak için can atan Gary Medel sonunda muradına erdi.

Hem stoper hem de orta sahada oynayabilen Medel, Tosic ve Atiba’yı kesemedği için lig ve Avrupa maçlarında ilk onbir şansı yakalayamıyordu. Porto maçında sonradan oyuna giren ve orta sahayı toparlayarak maçın kazanılmasında önemli bir rol oynayan Şilili oyuncunun artık ilk onbire yakın olduğu öngörülüyordu. Tosic’in cezalı, Oğuzhan’ın da sakat olmasıyla Konyaspor’a karşı kesin olarak ilk onbirde oynaması beklenen Medel için merak edilen sadece orta sahada mı yoksa stoperde mi oynayacağıydı. Kadroların açıklanmasıyla bu merak son buldu ve Şenol Güneş Medel için tercihini stoperden yana kullandı. Böylelikle Medel Beşiktaş’a transfer olduğundan bu yana ilk kez ilk onbirde yer aldı ve sahaya Pepe’nin partneri olarak çıktı.
ORTA SAHA ATİBA VE TOLGAY ARSLAN’A EMANET
Teknik direktör Şenol Güneş’in Atiker Konyaspor karşısında yaptığı bir diğer değişiklik de yine zorunluluktan oldu.
Porto maçında sakatlanan ve tedavisi devam eden Oğuzhan Özyakup maç kadrosunda olmadığı için Atiba’nın partneri olarak Tolgay Arslan sahadaki yerini aldı.
Beşiktaş, yeni transferler Lens, Negredo ve Orkan Çınar’ın yedek kulübesinde oturduğu karşılaşmada Atiker Konyaspor karşısına Fabricio, Adriano, Pepe, Medel, Caner, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun onbiri ile çıktı.

CUMALİ YAMAN SEREMONİDE
Beşiktaş maçını izleme talebinde bulunan ve sosyal medyada gündem olan kelebek hastası Cumali Yaman, Cenk Tosun’un sürdüğü tekerlekli sandalye üstünde seremonide yer aldı.
SATRANÇ TAKIMI VODAFONE PARK’TA ŞAMPİYONLUK TURU ATTI
25 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde şampiyon olan Beşiktaş Satranç Takımı, Vodafone Park’ta maç öncesi tur attı ve taraftarları selamladı.
ÖZEL MİSAFİR
Beşiktaş maçını izleme talebinde bulunan ve sosyal medyada gündem olan kelebek hastası Cumali Yaman, Cenk Tosun’un sürdüğü tekerlekli sandalyenin üstünde seremonide yer aldı.
Siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Atiba Hutchinson, oğlu Noah ile seremoniye katıldı.
Beşiktaşlı oyuncular, sahaya “Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı şehit ve gazilerimizin yanında” yazılı pankartla çıktı.
Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde şampiyon olan siyah-beyazlı ekip, Atiker Konyaspor mücadelesi öncesi kupayla tur attı.

MAÇTAN DAKİKALAR
8’inci dakikada Tolgay’ın ara pasıyla hareketlenen Adriano’nun ortasında top kaleci Serkan Kırıntılı’da kaldı. Maçın başından beri etkili oynayan Beşiktaş’ta gol perdesini Cenk Tosun açtı.
10’uncu dakikada Caner Erkin’in ortasında kafayı Cenk vurdu, kaleci Serkan’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.
15’inci dakikada Konyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top Atiba’ya çarparak ceza sahasına doğru havalandı. Talisca’nın rövaşatasında kaleci Serkan topu iki hamlede kontrol etti. Top auta çıktı.
20’inci dakikada Ali Turan’ın Cenk Tosun’a yaptığı faul sonrası hakem faul kararı Verdi. Quaresma’nın ortasında kaleci Serkan, Pepe’den önce araya girdi ve çift yumrukla topu uzaklaştırdı.
23’üncü dakikada Konyaspor defansının uzaklaştırmak istediği topta araya Atiba girdi. Kanadalı oyuncunun sol ayağıyla çektiği şutu Serkan kolay kontrol etti.
25’inci dakikaya kadar Beşiktaş’ın yeni transferi Gary Medel yerden ve havadan yaptığı başarı müdahalelerle taraftardan alkış aldı.
26’ncı dakikada Konyaspor serbest vuruş kazandı. Ferhat Öztorun’un ortasında Evouna etkili bir vuruş yapamadı.
29’uncu dakikada orta sahada kapılan topu Cenk Tosun, Babel’e, Babel de sağdan bindiren Quaresma’ya verdi. Portekizli oyuncunun ortasında Ali Turan, Cenk Tosun’dan önce araya girerek topu kornere gönderdi.
31’inci dakikada Talisca’nın ara pasında Ferhat’I geçen Quaresma’nın sol ayağıyla attığı şut auta gitti
32’inci dakikada hızlı çıkan Atiker Konyaspor’da ceza sahası dışından Bourabia’nın şutu yandan dışarı çıktı.
32’inci dakikada orta sahada Pepe’yi düşüren Mehdi Bourabia sarı kart gördü.
34’üncü dakikada Konyaspor çok adamla geldi. Evouna’ya atılan pasta Pepe dokundu ve top Fabri’de kaldı.
36’ıncı dakikada sağ kanattan bindirme yapan Adriano geriye dönerken arka adelesini tutu. Kenar yönetimiyle konuştu ve ardından Necip Uysal ısınmaya gitti.
38’inci dakikada Quaresma defansın arkasına atılan topta hareketlendi. Ceza sahasına girmeden Quaresma’yı düşüren Ferhat Öztorun sarı kartı gördü. Beşiktaş tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Talisca’nın vuruşunda top az farkla auta gitti.
40’ıncı oyuncu değişikliği oldu. 37’nci dakikada sakatlanan Adriano yerini Necip Uysal’a bıraktı.
41’inci dakikada Manyama’nın pasıyla hareketlenen Evouna, Medel’in müdahelesiyle yerde kaldı. Hakem faul verdi ve Medel’e sarı kart çıkardı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Manyama’nın vuruşu farklı şekilde dışarı çıktı.
45’inci dakikada orta sahada topla buluşan Ömer Ali ceza sahasına kadar gitti. Ömer Ali’nin içeriye çevirdiği topu Necip Uysal uzaklaştırdı.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de

Gergedan böceği dünyanın en güçlü böceği oldu ve Türkiye’de bulundu. Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting