Ana Sayfa / Manşet / Beyaz Güç işareti (White Power) ne?

Beyaz Güç işareti (White Power) ne?

Yeni Zelanda’da camı saldırganı teröristin yaptığı White Power yani beyaz güç işareti ne anlama geliyor nasıl yapılıyor ve kimler kullanıyor bilgisi. Hristiyan terör örgütlerinin saldırgan tutumları arttı. 

Terörist Brenton Tarrant’ı mahkemede yaptığı işaret ve anlamı. Beyaz güç işareti nasıl yapılır, kimler yapıyor ve amacı. Yeni Zelanda Müslüman katliamcısı terörist Tarrant’ın arkasındaki gizli örgütler hangileri hangi din var sorusu.Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde, iki camiye silahla saldıran 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant hakim karşısına çıkarıldı. Terörist mahkemeye beyaz bir kıyafet ve elleri kelepçeli götürüldü. Kefalet talebinde bulunmadı, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Bir sonraki duruşma 5 Nisan’da görülecek. Saldırıyla ilgili biri Avustralya vatandaşı 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Teröristin duruşmada eliyle yaptığı işaret ise dikkat çekti. İşaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power, yani “beyaz güç hareketi” olduğu ifade edildi.

Teröristin duruşma sırasında basına servis edilen görüntülerinde yüzü gösterilmedi, bunun mahkeme kararı olduğu belirtildi.

İşaret parmaklarla W ve P harflerinin oluşturulmasıyla ortaya çıkıyor Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern katliamla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Brenton Tarrant’ın saldırıda 2’si yarı otomatik silah olmak üzere 5 silah kullandığını söyledi. Ardern, teröristin silah satın almak için yasal izninin olduğunu ifade etti, ülkedeki silah yasalarının değişeceğini de vurguladı. Yeni Zelanda’da askeri tipte yarı-otomatik silah elde etmek için yasal yaş sınırı 16 ile 18 arasında değişiyor. Bir kere silah sahibi olunması için izin alındıktan sonra, istenildiği kadar silah satın alınabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Hastane onaylı randevu nasıl?

Onaylı hastane randevusu ne nasıl alını? MHRS onaylı randevu. Hastaneler onaylı randevu sistemi nasıl çalışıyor. …

Sınırsız Hosting