Ana Sayfa / Kadınca / Beyazlardan sarı leke çıkarma yolu
TER LEKE

Beyazlardan sarı leke çıkarma yolu

Sedef U. (32) İzmir Urla’dan beyaz çamaşırlar ve iç çamaşırlardaki sarı leke nasıl çıkarılır diye soruyor ve şunları yazıyor, “Eşimin beyaz atlet ve tişörtlerinde sap sarı lekeleri çıkarmakta zorlanıyorum. denemediğim yöntem kullanmadığı pahalı detarjan kalmadı ancak başarılı olamadım. İç çamaşırdaki sarı leke ve ter lekesini nasıl kolayca çıkarabilirim yardım lütfen” demiş.

Bembayaz atletiniz sap sarı  lekesi nasıl da can sıkar değil mi.. EE ne yapacağız şimdi bu iç çamaşırındaki ter lekesini nasıl çıkaracağız diye siz de soranlardansanız bu makalemiz tam size göre. Sirke ve sirkenin kullanım alanlarını ayrı makale konusu yapabiliriz. Ancak burada bu muhteşem ürünün sizi ter lekesinden nasıl kurtaracağı bilgisini aktaracağız. Gelin şimdi hep birlikte sarı lekelerden kurtulmanın püf noktasını, kolay yolunu birlikte okuyalım ve bu bilgiyi çevremizdekilerle paylaşalım.

İÇ ÇAMAŞIRINDAKİ LEKELERİ KOLAYCA ÇIKARIN

Ter insanoğlunun olmazsa olmazı ve vücudumuzun kliması. Ancak lekesi yok mu o lekesi.. Koltuk Altı Sararmış Sarı Leke Tutmuş Beyaz İç Çamaşırları Nasıl Temizlenir? Sararmış Çamaşırları Beyazlatmada Kullanılan Doğal Malzemeler ve Yöntemler Nelerdir ?
Saf sirke, ev temizliğinde pek çok yerde kullanabildiğimiz sirke, çamaşırlarımız için de mükemmel bir temizleyici. 1 bardak saf sirkeyi (sirke ruhu) çamaşır makinesinin deterjan gözüne, çamaşır deterjanının üzerine ilave edip, beyazlarımızı yıkadığımız yüksek derece ile yıkıyoruz. Koku için endişe etmeye gerek yok, kuruyunca geçecektir

SİRKE DEYİP GEÇMEYİN LEKELERİ YOK EDİN
Saf sirke-su karışımı hazırlıyor, sararmış çamaşırları bir gece bu suyun içinde bekletip, ertesi gün normal şekilde yıkıyoruz. (12 ölçek su+1 ölçek sirke) Aynı işlemi, suyu kaynatıp, leğen içindeki grileşmiş çamaşırın üzerine döküp bir gece bekleterek de yapabiliriz.
Karbonat da bir diğer doğal temizlik kahramanı. Bir çok yüzeyi temizlemede kullanabiliyor ve sararmış çamaşırları beyazlatmada kullanabiliyoruz. Yarım bardak kadar karbonatı, çamaşır deterjanı gözüne çamaşır deterjanının üzerine ilave ediyor, normal yıkama işlemini uyguluyoruz. Ayrıca leke çıkarmak için de karbonatla hazırladığımız macundan yardım alabiliriz. (karbonatın içine macun kıvamına gelene kadar su ilave edip, lekenin üzerini kaplıyor, bir süre bekleyip yıkıyoruz.)
Oksijenli su, çamaşır suyu içermeyen bir beyazlatıcıdır. Ayrıca hafif yaralanmalarda yarayı temizlemek için de kullanılır. (Bu sıvının kimyasal adı hidrojen peroksit olup, saf olanı çok tehlikelidir. Bizim kullanmamız gereken %3 derişime sahip oksijenli sudur. Bütün eczanelerden temin edilebilir.) Oksijenli suyu, çamaşır makinamızın deterjan haznesine çamaşır deterjanının üzerine yarım bardak ilave ediyoruz.

LİMON EKŞİDİR ANCAK YARARLIDIR
Limon suyu, bir diğer doğal temizleyici ve parlatıcıdır. Çamaşır miktarına bağlı olarak çeyrek ila yarım su bardağı limon suyunu çamaşır makinesinin deterjan gözüne çamaşır deterjanının üzerine ilave ediyor, normal yıkama işlemini gerçekleştiriyoruz.

Sizde kendi çözümünüzü sitemize mail ya da yorum olarak yazın herkesle paylaşalım. Bilgi paylaşınca güzeldir. bilgikahini sizler için var..

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting