Ana Sayfa / Kime Ait / Biosys kime ait, ne üretiyor, kuruluşu

Biosys kime ait, ne üretiyor, kuruluşu

Yerli solunum cihazı üreten firmalar ve Biosys kime ait. ne zaman nerede kim tarafındun kuruldu ve ürünleri neler bilgisi.

BİOSYS solunum cihazları kim tarafından nerede üretiliyor firmanın sahibi kim bilgisi. Türkiye’de solunum cihazı üretin önemli şirketler hangileri ve kimlere ait sorularının yanıtı. Koronovirüs’ün sebep olduğu solunum yolları rahatsızlığının ileri safhasında solunum cihazı ihtiyacı artıyor. Türkiye’de bu cihazların üretimi konusunda yola çıkan Biosys girişimi TÜBİTAK ve ASELSAN destekli üretime Bilkent Cyberpark’ta devam ediyor. BİOSYS Biyomedikal alanında uzman mühendis ve doktorlarla yaptığı 5 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda ileri düzey ilk yerli mekanik ventilatörü üretti. Yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardan olan ventilatör, hastanın solunum yollarına kontrol edilebilir şekilde gaz akışı ile solunum desteği sağlıyor. 2012’de kurulan girişimin COVID-19 salgını sırasında önemli bir ihtiyacı karşılaması bekleniyor.

BİOSYS NASIL BİR FİRMA, ÜRÜNLERİ, SOLUNUM CİHAZLARI
Biosys Biosys Biyomedikal Mühendislik şirketleri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, sağlık sistemi ihtiyaçlarına %100 milli tasarımlarla cevap oluşturacak bir vizyonla tamamen yerli sermaye ile 2012 yılında kurulmuştur.

Biosys yenilikçi ve yüksek teknoloji üretebilen, alanında en iyi kurumlardan eğitim almış, araştırmacı, genç, dinamik doktorlardan ve mühendislerden oluşan bir ekibe sahiptir.

Firmamız, 2012 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle kurulmuş olup, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından Respiratör Terapi Ekipmanlarının ileri ArGe çalışmaları ve endüstriyel üretim faaliyetleri için desteklenmektedir.

BİOSYS Biyomedikal Yüksek Teknoloji Medikal Cihazların Sistem Tasarımları, Tasarımların Gerçeklenmesi ve Üretimi alanında Türkiye’nin en önemli firmaları arasında ilk sırada yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir

Küçükçekmece çöken bina son durum

Küçükçekmece çöken binada ölen ve yaralananların isimleri. 3 katlı bina çöktü. Küçükçekmece çöken bina kaç …

Sınırsız Hosting