Ana Sayfa / Sağlık / Boyun sarkmasına doğal çözümler
BOYUN SARKMASI

Boyun sarkmasına doğal çözümler

Feride C. (53 yaşında işletmeci Giresun’dan) yazmış ve sormuş sağlıkla ilgili sorusunu, “Boynumda sarkmalar oluşmaya başladı. boyun sarkmasına ne iyi gelir. boyun sarkması neden olur, boyun sarkması için medikal çözümler ve estetik çözümler yanında doğal yollardan nasıl geçirebilirim yazar mısınız” diye. 

Kadınlar sağlık ve güzellik söz konusu olduğunda ne para düşünür ne kariyer ne de yaşam şartlarını. hemen tedavi yada estetikle bunu çözmek isterler. tıpkı boyunda oluşan sarkmalar gibi. Hiç bir kadın yaşlanmak istemez ve her daim taze, canlı görünmek ister.

BOYUN SARKMASI HANGİ YAŞLARDA BAŞLAR ÖNLEMLERİ

Boyun kadınlar için çok önemlidir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde 30’lu yaşlardan sonra sık görülen boyun sarkması, yaşlanma belirtilerinin başında gelir. Genellikle 40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkan bu sorun, düzensiz beslenme, uyku sorunları ve duruş bozuklukları gibi sebeplerle daha erken yaşlarda da görülebilir. Boyun sarkması kişinin genel görüntüsünü bozar, olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep olur. Başlıca sebepleri şunlardır:

Genetik Faktörler

Yapılan araştırmalar, birinci dereceden akrabalarında (anne-baba-kardeş gibi) boyun sarkması görülen kişilerin bu sorunu yaşama ihtimalinin diğer kişilerden daha fazla olduğunu ortaya koymuştur. Genetik faktörler vücudun yaşlanması ve yaşlanma belirtilerinin görülmesi konularında çoğunlukla belirleyici bir rol oynar. Kişinin ailesinde erken yaşlarda boyun sarkması görülmüşse, gerekli önlemleri çok geç olmadan alması gerekir.

Duruş Bozukluğu

Duruş bozuklukları pek çok ortopedik rahatsızlığa sebep olabilir. Boyun sarkması da duruş bozukluğunun neden olduğu sorunlardan biridir. Başı öne doğru tutarak yürümek, kambur oturmak boyun sarkmasına sebep olabilir.

Kilo Sorunu

Boyun sarkmasının en yaygın sebeplerinden biri kişinin fazla kilolarıdır. Ancak zayıf kişilerde de boyun bölgesinde sarkma olduğu bilinir.

Cilt Bakımı

Boyun bölgesinde, yüz bölgesine göre daha az salgı bezi bulunur. Bu sebeple boyun bölgesindeki cilt yenilenmesi yüze göre daha azdır. Ancak yüze bakım yapılırken genellikle boyun ihmal edilir. Bu da boyun sarkmalarına sebep olur.

Güneş ışığının olumsuz etkilerinden zarar gören boyun bölgesindeki cilt esnekliğini kaybederek sarkar. Bunun önüne geçebilmek için güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanmak gerekir.

Alınacak Önlemler:

Boyun sarkmasının en önemli sebeplerinden biri fazla kilolardır. Dengeli beslenme ve kilo kaybı, boyunda oluşan sarkmaları toparlayabilir.
Duruş bozuklukları düzeltilmelidir. Gece yatış pozisyonu da doğru seçilmeli, çok yüksek ya da çok alçak yastıklar tercih edilmemelidir. Baş yukarıda ve dik tutulmalı, ağırlığın özellikle boynun ön kısmına verilmediğinden emin olunmalıdır.
Yüz bölgesine cilt bakımı uygulanırken boyun kısmı da göz ardı edilmemelidir. Boyun sarkmasına sebep olan çoğunlukla ciltteki esnekliğin kaybolmasıdır. Bu nedenle yüz bölgesine kırışıklık karşıtı bakım yapılırken boyun derisine de yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting