Ana Sayfa / Yaşam / Çanakkale okullar 10 Ocak tatil mi?

Çanakkale okullar 10 Ocak tatil mi?

Çanakkale okullar yarın yani 10 Ocak Çarşamba tatil oldu mu soruluyor. Çanakkale kar yağışı ve karı etkili olduğu içeler. Çanakkale ve ilçeleri okullar kar nedeniyle çarşamba tati mi 10 Ocak 2024 merakla bekleniyor. Türkiye bu hafta karlı havanın etkisine giriyor. Düşen sıcaklıklar yurt genelinde kendini hissettirirken yarın Çanakkale, İstanbul, Ankara ve İzmir soğuk ve karlı havaya uyanacak. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte, 10 Ocak Çarşamba hava durumu… SON DAKİKA ÇANAKKALE GENELİNDE TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

10 Ocak Çarşamba Çanakkale okullar kar nedeniyle tatil mi, Çanakkale valiliği yarın için okulları tatil etti mi 120 Ocak. Türkiye 10 Ocak 2024 okulları kar nedeniyle tatil olan il ve ilçeler. Türkiye 10 Ocak çarşamba hava durumu. Sıcaklıkların 10 ila 15 derece düştü, birçok noktada kar yağışı başladı. Kar yağışı ile birlikte tatil haberleri de geldi. Tekirdağ ve Çanakkale’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

Çanakkale’de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi kar yağışı nedeniyle. Çanakkale’nin birçok ilçesinde kar yağışı sürüyor, bazı yollar kapanmak üzere. Çanakkale il genelinde de okulların tatil edilmesi bekleniyor veliler ve öğrenciler kar yağışından etkileniyır.

ÇANAKKALE’DEN DE TATİL HABERİ GELDİ

Çanakkale’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Lapseki, Biga, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde bugün öğleden sonrası taşımalı eğitim öğrencileri için okulların tatil edildiği duyuruldu.

İSTANBUL’DA BUGÜN (9 OCAK SALI) HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul halkı bugün soğuk bir güne uyandı. Ortalama 6 derece olan hava sıcaklığına tüm gün devam edecek sağanak yağış eşlik edecek.

ÇANAKKALE VE İLÇEERİNDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Türkiye’de soğuklar bir süredir sadece Doğu Anadolu’da derinden hissediliyor, batı ise baharla karışık havalarda günler geçiriyordu. Bu sabahtan itibaren Marmara kışın soğuk günlerine girdi, bugünden itibaren 5 gün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında kalacak. İstanbul’da gün içinde hissedilen sıcaklık bu 5 gün boyunca, 0°C ile 5°C arasında değişecek.

TRAKYA’DAN SOĞUK HAVAYLA KAR GELDİ

Marmara’da, Ege’de ve Akdeniz’de yağışlar dün başlamış, hava Türkiye’nin iç ve doğu bölgelerinde de kapanmıştı. Halihazırdaki yağışlar, yurda Trakya üstünden giren soğuk hava ile kar şeklinde düşmeye başladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU KAR KUVVETLİ GELEBİLİR”

Çanakkale, Tekirdağ ve ilçeleri Marmara’nın en çok kar yağan yerleri, yağışlar İstanbul’da da yavaşça kara dönecek. Fakat İstanbul’da yerde tutunacak bir kar örtüsü beklemiyoruz, önümüzdeki hafta sonu ise İstanbul için kar yeniden ve daha kuvvetli geri gelebilir. Bu duruma sonraki güncelleme ile yeniden bakalım.

ÇARŞAMBA SABAHI YOLLARA DİKKAT UYARISI

Salı akşamı ve Çarşamba İstanbul’da kuzeybatı ilçeler, şehrin nispeten iç ve yüksek kesimleri birkaç santimetrelik kar beyazıyla kaplanır. Yağan kar yerde pek tutunamasa da özellikle köprü ve viyadüklerde daha düşük sıcaklığa sahip yollarda kayganlık artacaktır. Çarşamba sabahı yola çıkacaklar için bu tehlikeli yol durumuna karşı çok dikkatli olalım.

BAŞKENT’TE YARIN KAR BEKLENİYOR

Ankara’da hem gece saatlerinde hem de çarşamba sabah-öğlen aralığında bir miktar kar yağıp ince bir örtü yapabilir. Başkent’te yağışlı hava şehirden perşembe sabahı ayrılacak görünüyor. Çarşamba gün içinde Ankara’da tıpkı İstanbul’daki gibi zayıf olmak üzere kar yağışı görebiliriz.

İZMİR SOĞUK GÜNLER YAŞAYACAK

İzmir’de bu akşam ve gece yağmur, çarşamba bulutlu bir sabah ve biraz yağmur, çarşamba öğlenden itibaren ise yavaşça açılan bir gökyüzü olacak. İzmir’de sıcaklıklar 6°C’ye kadar düşüyor. Rüzgar altında hissedilen sıcaklık 0°C gibi yılın en soğuk günlerini İzmir’e yaşatıyor.

KARADENİZ VE İÇ KESİMLERDE KUVVETLİ KAR OLACAK

Kıyılarda yağışlar karla karışık yağmur, yer yer kar ve büyük oranda sadece yağmur halinde olacak ama Batı Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimleri kuvvetli kar altında olacak.

DOĞUDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ

Afyonkarahisar-Eskişehir-Bolu-Kastamonu-Samsun arasında ise yollar beyazlayacaktır, çarşamba gecesinden sonra kar yağışları iyice doğuya doğru çekiliyor. Perşembe batıda hava açarken, kar yağışları doğu bölgelerde perşembe günü de sürecek.

Sivas, Erzincan, Elazığ, Muş, Tunceli, Bitlis ve Ağrı gibi merkezlerde perşembe akşamı olduğunda toplam kar birikimi yarım metreyi bulacaktır, bu merkezlerin yüksek kesimlerinde ise 1 metreye yakın kar birikimi ulaşımı durdurabilir. Köy ve dağ yollarında bu duruma karşı hazırlıklı olmakta yarar var. Cuma ve Cumartesi günleri de Doğu Anadolu genelinde kar yağışlı görünüyor, Anadolu’nun doğusunda gelecek 4 gün, son yılların en kuvvetli kar yağışlarını aldığımız bir dönem olacak.

DEPREM BÖLGESİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

12 Ocak Cuma günü deprem bölgesinde Malatya yükseklerinde kar, Kahramanmaraş-Adıyaman çevresinde karla karışık yağmur ve kar, Antakya-Hatay civarında ise yağmur bekleniyor. Yağışlı ve soğuk havalar deprem bölgesinden hafta sonu pazar günü ayrılacak görünüyor.

SOĞUK VE YAĞIŞ 5-6 GÜN SÜRECEK

Türkiye genelini etkileyecek bu soğuk ve yağışlı günler, 5 ya da 6 gün kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda son günlerde sıkça büyük kazalar yaşanıyor; sürati yolun ve havanın durumuna göre ayarlamakta ve özellikle Doğu Anadolu’da mümkünse uzun yolculuklara çıkmamakta yarar var.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Hasan Kılıç’ın cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan., tarikat liderinin cenazesine katıldı. Erdoğan, İsmailağa cemaat liderinin cenazesinde. Cübbeli Ahmet. İsmailağa cemaatinin …

Sınırsız Hosting