Ana Sayfa / Kime Ait / Cengiz Ünder yaşı ve memleketi
CENGİZ ÜNDER YAŞI VE NERELİ

Cengiz Ünder yaşı ve memleketi

Futbolcu cengiz Ünder kaç doğumlu, nereli ve hangi takımda forma giyiyor diye soruluyor. Aydın’dan Metin U. (23) Sordu, “Medipol Başakşehirspor’da oynayan Cengiz Ünder geleceğin Neymar’ı olarak görülüyor. Acaba bu genç oyuncumuz Cengiz Ünder’in yaşamını ve hayatını bize yazabilir misiniz” diye. Biz de Cengiz Ünder’i sizler için araştırdık. 

Başakşehir’in genç oyuncusu Cengiz Ünder, Beşiktaş’a attığı 2 golle bir anda spor kamuoyunun en çok konuştuğu futbolcu oldu. 14 Temmuz 1997 senesinde dünyaya gelen Cengiz Ünder aslen Balıkesirlidir.

CENGİZ ÜNDER HANGİ MEVKİDE OYNUYOR SORUSU

Orta saha pozisyonunda görev almakta olan genç futbolcu, Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir’de forma giymektedir.

2007-2013 yılları arasında Bucaspor alt yapısında kendini geliştiren Cengiz Ünder 2014 yılında Gümüşordu alt yapısında forma giydikten sonra A takıma alındı.

İlk maçına Türkiye Kupası’nda 24 Eylül 2014 tarihinde Menemen Belediyespor karşısında çıkan Cengiz, 23 Aralık 2014’te ise Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe karşısında ilk 11’de başladı. Oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Cengiz, ertesi hafta sonunda ise ilk lig maçına Manisaspor karşısında çıktı.

2016-2017 sezonu transfer döneminde 700 bin Euro karşılığında İstanbul Başakşehir’e transfer oldu. İstanbul Başakşehir formasıyla adeta izleyenleri kendine hayran bırakan Cengiz Ünder, Fatih Terim’in gözünden kaçmadı ve Türkiye A milli takımına çağrıldı.

Şimdilerde adı büyük kulüpler ile anılan Cengiz Ünder’in Başakşehir’den başka bir kulübe ne kadar ücretle transfer olacağı büyük merak konusu oldu.

İlginizi Çekebilir

Trafik cezaları katlandı

Trafik cezaları katlandı, ceza yiyen sürücü sayısı iki katına çıktı. Devletin en büyük gelir kalemi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting