Ana Sayfa / İlginç / Corona Virüs ölüm derecesi

Corona Virüs ölüm derecesi

Koronavirüs ile ilgili bilimsel çalışmalar arttıkça ilginç gerçekler de ortaya çıkıyor. her gün yeni bir belirtisi ortala çıkan Covid19’un kaç derece sıcaklıkta yok olduğu belil oldu. 92 derecede korona virüs ölüyor sadece 15 dakikada. Peki bu bize ne ifade ediyor. Fransa’daki Provence Üniversitesi’nden bilim insanları, Corona virüsün 15 dakika boyunca 92 derece sıcaklığa maruz bırakıldığında tamamen etkisiz hale geldiğini açıkladı.

Bilim dünyası corona virüs ile ilgili bilinmeyenleri bulmaya devam ediyor. koronavirüs ile ilgili neredeyse hergün yeni bir belirti ortaya çıkıyor, virüsün iyileşen hastalar bedeninde nasıl tahribat yaptığı ortaya konuyor. Koronavirüsün kaç derece sıçaklıkta yok olduğu da belirlendi. Spıtnik’in haberine göre; bioRxiv sitesinde yayınlanan çalışmaya göre, Provence Üniversitesi’nden bilim insanları Corona virüsün hangi sıcaklıkta etkisini yitirdiğini belirledi. Deney sırasında uzmanlar virüsü 60 dereceye kadar ısıttı, fakat bu ısıda virüsün hala çoğalmaya devam edebildiği gözlemlendi. Ancak virüs 15 dakika 92 derece sıcaklığa maruz bırakıldığında tamamen etkisiz hale getirildi.
Deneyde Corona virüs taşıyan bir Afrika yeşil maymununun böbrek hücreleri kullanıldı. Enfekte hücreler biri steril, diğeri steril olmayan iki test tüpüne koyuldu.

Standart prosedür uygulandıktan sonra temiz ortamdaki virüs örnekleri etkisiz hale geldi, ancak temiz olmayan diğer tüpteki örneklerin bir kısmı etkisini koruyabildi. Bilim insanları bundan yola çıkarak standart uygulamanın yüksek miktarda virüs taşıyan numuneler için yeterli olmadığını tespit etti.

Uzmanlar çalışmalarının sonuçlarının, virüsün sağlık personelleri için risk oluşturmasını önlemeye yönelik daha uygun bir yöntem bulunmasına katkıda bulunacağını belirtti.

KORONA YENİ BELİRTE: CİLTTE DÖKÜNTÜ
Korona virüs salgınıyla mücadele sürerken bilim insanları virüsün yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı. İngiliz basını Express.co.uk’de yer alan habere göre, dünya çapında iki milyondan fazla insanı etkileyen korona virüsün ciltte kaşıntılı bir döküntüye neden olabileceği kaydedildi.

FRANSIZ DERMATOLOGLAR HALKI UYARDI

Fransız dermatologlar halkı, korona virüs ile ilişkilendirilebileceği bazı belirtiler konusunda uyardı. Uzmanlar, bazı kişilerde kalıcı, bazen ağrılı bir döküntü bildirdiğini, bu kişilere daha sonra korona virüs tanısı konulduğunu belirtti.Geçtiğimiz günlerde ise JAMA Neurology adlı tıp dergisinde yer alan yeni araştırmada, koronaya yakalanan Çinlilerin bir kısmında, tökezleme, koordinasyon bozukluğu ve nöbetler gibi sorunların tespit edildiği belirtildi. Söz konusu araştırmaya göre, durumu ağır olan hastaların yarısının beyin ve sinir sisteminin zarar gördüğü belirtildi. Genel olarak hastaların üçte birinde görülen bu tür etkiler, baş ağrısı, tökezleme, konuşma bozukluğu, sinir ağrısı ve nöbetler gibi semptomlara yol açıyor. Çalışma, koronavirüs enfeksiyonu ile beyin problemleri arasındaki ilişkiyi ilk kez ortaya çıkarıyor.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting