Ana Sayfa / İlginç / CZN Burak’a neden dava açıldı?

CZN Burak’a neden dava açıldı?

CZN Burak ve babası neden yargılanıyor, suçları ne mahkeme ne oldu bilgisi. CZN Burak ve babası 5 yıl hapis cezası alabilir iddia edilen suçlamalar çok ciddi. İstanbul’da CZN Burak lakabıyla tanınan fenomen işletmeci Muhammed Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir için 5’er yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. Peki, CZN Burak’a neden dava açıldı? CZN Burak hakkında neden, hangi suçtan inceleme başlatıldı?

CZN Burak’a neden dava açıldı hangi suçtan yargılanıyor kaç yıl hapis yatabilir hayranları merak ediyor. CZN Burak ve babası hakim karşısına çıktı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanık İsmail Özdemir ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada Muhammed Burak Özdemir’i ise avukatı temsil etti. Savunma yapan İsmail Özdemir, hakkındaki iddiaları reddetti. Peki, CZN Burak’a neden dava açıldı? CZN Burak hakkında neden, hangi suçtan inceleme başlatıldı?

CZN Burak lakaplı Burak Özdemir ile babası İsmail Özdemir, ‘Kentsel Sit Alanı’ içerisinde izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. İlk duruşmada baba İsmail Özdemir savunmasında “Söz konusu taşınmazda basit tadilatta bulundum, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmada savunma yapan sanık İsmail Özdemir, söz konusu taşınmazın kendisine ait olduğunu söyleyerek, “Söz konusu taşınmazda basit tadilatta bulundum. Basit tadilat işlemi için de belediyeden izin aldım. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınacak bir durum yoktur, bu nedenle izin almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi ve beraatını talep etti.

CZN Burak'a neden dava açıldı? CZN Burak hakkında neden, hangi suçtan inceleme başlatıldı?

Sanık Burak Özdemir’in avukatı ise müvekkilini yurt dışında olduğu için hazır edemediğini, keşif talebinin olduğunu ve atılı suçu kabul etmediklerini söyledi. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Muhammed Burak Özdemir’in avukatına müvekkilini hazır etmesi için süre verilmesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katılma talebinin de kabulüne ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İlginizi Çekebilir

Bu hafta vizyondaki filmler

Vizyona giren yeni filmler, bu hafta hangi sinemada hangi film oynuyor bilgisi. 26 Nisan haftası …

Sınırsız Hosting