Ana Sayfa / Kadınca / Dilan Yeşilgöz neci, nereli ve kim?

Dilan Yeşilgöz neci, nereli ve kim?

Dilan Yeşilgöz aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Hollanda’da parti lideri olan Türk asıllı kadın Dilan Yeşilgöz yaşamı kimdiri bilgisi. Adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Dilan Yeşilgöz hakkında merak edilenler var. Son zamanlarda gündemde olan isimler arasında yer alan Dilan Yeşilgöz’ün kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Dilan Yeşilgöz kimdir? Dilan Yeşilgöz kaç yaşında, nereli? Dilan Yeşilgöz hayatı ve biyografisi!

Dilan Yeşilgöz neci, kim ve nereli? Dilan Yeşilgöz hangi ülkede parti lideri oldu yaşı kaç.  Gündemde yer alan isimlerden biri olan Dilan Yeşilgöz hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar adıyla sıklıkla karşılaştığı isim olan Dilan Yeşilgöz’ün hayatını araştırıyor. Peki, Dilan Yeşilgöz kimdir? Dilan Yeşilgöz kaç yaşında, nereli? Dilan Yeşilgöz hayatı ve biyografisi! Detaylar haberimizde.Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, seçimlerin ardından aktif siyaseti bırakacağını açıklayan Başbakan Mark Rutte’nin partisi Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi’nin (VVD) yeni lideri oldu. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Yeşilgöz, “VVD’nin lideri olmak büyük bir onur. Güveniniz için teşekkürler! Ve şimdi büyük bir enerjiyle çalışmaya başlayalım, yapacak çok şey var” ifadelerini kullandı.

Muhafazakar VVD partisinin resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada da “Dilan Yeşilgöz resmi olarak yeni liderimiz” ifadelerine yer verildi.

ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Göç politikası konusunda yaşanan anlaşmazlık üzerine koalisyon hükümetinin dağıldığı Hollanda’da Adalet Bakanı Yeşilgöz, parlamento seçimlerinin ardından aktif siyaseti bırakacağını açıklayan Başbakan Rutte’den boşalacak koltuk için 12 Temmuz’da adaylığını açıklamıştı.

DİLAN YEŞİLGÖZ KİMDİR?
Dilan Yeşilgöz-Zegerius (d. 18 Haziran 1977, Ankara), Mart 2017’den beri Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) Hollanda Parlamentosu Üyesi olarak görev yapan Kürt kökenli Hollandalı politikacıdır. 2014-2017 yılları arasında Amsterdam Kent Konseyi’nde görev yaptı. Aslen Tuncelili olan Yeşilgöz çocukken Ankara’dan Hollanda’ya göç etti. 25 Mayıs 2021’de Hollanda Hükûmeti’nde Ekonomik İşler ve İklim Politikası Devlet Bakanı olarak atandı. 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren Güvenlik ve Adalet bakanı olarak görev yapıyor.

İlginizi Çekebilir

Murat Yıldırım, Teşkilat’tan ayrılıyor

Teşkilat dizisinde Murat Yıldırım ayrılıyor. Teşkilat başrol diziyi bırakıyor. Dört sezondur ekran macerasına devam eden …

Sınırsız Hosting