Ana Sayfa / Sağlık / Domuz kalbi takılan adam öldü
DOMUZDAN KALP NAKLİ YAPILAN ADAM YAŞAMADI

Domuz kalbi takılan adam öldü

Domuzdan kalp nakli yapılan hasta öldü Amerika’da. Adam domuz kalbi ile yaşayamadı. domuzdan kalpnakli ölümle sonuçlandı. Hayandan insana kalp nakli olur mu? Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 ay önce domuzdan insana ilk kalp naklinin yapılan insan olarak tıp tarihine geçen David Bennett’ten kötü haber geldi. Son günlerde sağlık durumu kötüye giden 57 yaşındaki Bennett hayatını kaybetti.
ABD’nin Maryland eyaletinde dünyada ilk kez domuzdan insana kalp naklinin yaptıldığı hasta fazla yaşayamadı.

Domuz kalbi takılan adam öldü. ABD’de domuzdan kalp nakli yapılan hasta yaşayamadı. 7 Ocak’ta kalp nakli yapılan ve son günlerde sağlık durumu kötüleşen David Bennett, 2 ay sonra hayata gözlerini yumdu. Maryland Üniversitesi Hastanesi, 57 yaşındaki Bennett’in bugün öldüğünü duyurdu.

ÖLÜM NEDENİ HENÜZ KESİNLEŞMEDİ
Hastane sözcüsü Deborah Kotz, ölüm saatinde tespit edilen belirli bir neden bulunmadığını, araştırmacıların Bennett’in ölümünü inceleyerek, araştırma sonuçlarını hakemli bir dergide yayımlayacaklarını kaydetti.

Kalp nakli ameliyatını yapan Dr. Bartley Griffith yaptığı açıklamada, Bennett’in sonuna kadar mücadele eden cesur bir hasta olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
DOKTORLAR TÜRLER ARASI ORGAN NAKLİNDE İYİMSER
Türler arası organ nakli uzmanı ve hastanın iyileşme sürecinde rol alan Dr. Muhammad Mohiuddin de yaptığı açıklamada, bağışıklık sistemi yeteri kadar bastırıldığında genetik olarak değiştirilmiş domuz kalbinin insan vücudunda iyi çalıştığını öğrendiklerini aktardı. Mohiuddin, türler arası organ nakli konusunda iyimser olduklarını ve klinik deneylerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kalp krizi geçmişi ve düzensiz kalp atışları nedeniyle insan kalbi nakledilemeyen Bennett’e 7 Ocak’ta, hücrelerinde aşırı hızlı organ reddinden sorumlu olan bir şekeri çıkarmak için gen düzenlemesi geçirmiş bir domuzun kalbi nakledilmişti. İlk defa yapılan ve deneysel olan ameliyattan 3 gün sonra hastanın durumunun iyi olduğu bildirilmişti.

Geçen yıl eylülde New York’taki araştırmacılar, bu tür domuzların hayvandan insana nakiller için umut vaat edebileceğini öne süren bir deney yapmış, geçici olarak bir domuzun böbreğini ölen bir insan vücuduna yerleştirmiş ve çalışmaya başladığını gözlemlemişlerdi.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting