Ana Sayfa / Manşet / E-Devlet soy sayfası açıldı

E-Devlet soy sayfası açıldı

Soyununuz öğrenmek artık e devlet kapısı üzerinden çok daha kolay. E devlet’te soy öğrenmek için artık giriş yaptıktan sonra sistem sizi sıraya alıyor ve onaylattığınız e mail ve cep telefonu üzerinden size mesa göndererek soy kütüğünüzü 1800’lü yıllara kadar görebiliyorsunuz. Peki bu aşamada e devlet soy ağacı ne kadar güvenilir ve gerçeklik oranı ne ? İşte uzmanlar bu konuda e devlet soyağacı uygulamasının daha da bilimsel hale getirilmesi gerektiğini savunuyor. 

Soyunu öğrenmek isteyenler e devlet kapısına yine akın etmeye başladı. E devlet soyağacı öğrenme sorgulama sayfası şimdi daha aktif çalışıyor ve giriş sırasına göre sizi işleme alıyor.

E Devlet’te hizmete giren yeni uygulama olan soyağacı sorgulama dün gece tekrar açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan fakat gördüğü aşırı talep dolasıyla kilitlenen soyağacı sorgulama hizmeti askıya alınarak teknik altyapı çalışması için durdurulmuştu. Soyağacı sorgulama ekranı dün tekrar açıldı..

SOY AĞACI ÖĞRENME E DEVLET ÜZERİNDEN

E Devlet soyağacı sorgulama ekranı merakla bekleniyordu. Yeni uygulamanın duyurulmasının ardından gördüğü yoğun talep nedeniyle diğer uygulamalarda kullanılamaz hale gelmiş e-Devlet sistemi tamamen kilitlenmişti. Geçici olarak durdurulan “alt-üstsoy raporu”nun paylaşımı gece yeniden başladı. Vatandaşlar, “www.turkiye.gov.tr” internet sitesinden talep oluşturarak “alt-üstsoy raporu”nu öğrenebiliyor.

Sitede farklı bir uygulama da devreye sokuldu. Bundan sonra vatandaşlar soyağacı taleplerini sisteme ilettikten sonra talep sırasına göre belge alınabilecek. Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak “alt-üstsoy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üstsoy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır.” mesajı geliyor.

Bu arada, saatte 200 bin ‘alt-üstsoy raporu’ alındı – ‘Alt-üstsoy raporu’ sorgulama sayfası yeniden kullanıma açıldığı andan bu sabah saat 08.00’e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

Belgelerde, 6698 Sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” gereğince kardeşler gibi yansoylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting