Ana Sayfa / Kime Ait / Ali Sabancı Fransız nişanı aldı
Ali Sabancı Fransız nişanı aldı

Ali Sabancı Fransız nişanı aldı

Ali Sabancı Türkiye’nin önde gelen işadamlarından biri. Sabancı soyadını taşıması bile onu ünlü yapan etkenlerden üstelik ESAS Holdnig’in patronu ve Pegasus Uçak şirketinin de sahibi. Ali Sabancı işdünyasındaki başarıları kadar uluslararası ilişkilerdeki ön plana çıkmasıyla da tanınıyordu. Şimdi de kendisine Fransa’nın en önemli nişanı verildi ve Türk Fransız işbirliğinin sembol isimlerniden biri oldu Ali Sabancı. Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere yaptığı katkı nedeniyle Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Sabancı’ya Fransa’nın en prestijlisi sayılan ‘Chevalier dans I’Ordre National de la Légion d’Honneur’ nişanı verildi.

Fransız nişanı alan ünlü iş insanlarından biri de ESAS Holding Patronu Ali Sabancı oldu. Ali Sabancı, Sabancı soy adının ağırlığı ve kişisel girişimleri neticesinde önemli isimlerden bsiri oldu kısa sürede ve dünyaca tanınıyor. Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda düzenlenen tören Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ev sahipliğinde yapıldı.

Törende konuşan Fries, “Bu akşam Fransa ve Türkiye arasındaki o çok değerli ilişkilerin hizmetinde yaptığınız özverili çalışma ve katkılarınıza minnettarlığımızı ifade etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Zira Fransa Cumhuriyeti, Napoleon Bonaparte tarafından ihdas edilen ve Fransa’nın en eski ve saygın nişanı olan Legion d’Honneur nişanı ile size taltif ederek, liyakatlarınızı onurlandırmak istemiştir” dedi.Törende Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç sohbet etti. Davetliler arasında Koç Holding
Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç da yer aldı.

Ali Sabancı’nın eğitim, iş ve aile yaşantısından bahseden Fries, “ABD’deki eğitiminizin ardından Sabancı Grubu’na ait Akbank’ta ilk tecrübelerinizi edindiniz. 2001 yılında itibaren de holdingin strateji bölümünü yönettiniz. Dönem, Fransa ile projelerin giderek gelişip arttığı dönemdi” dedi. Fries, Ali Sabancı’nın risk almayı sevmesi ve girişimcilik yönünün kuvvetli olması nedeniyle aile holdinginden ayrıldığını belirterek, “Henüz 34 yaşındayken babanız tarafından kurulup halen yönetilen ESAS grubuna geçtiniz” diye konuştu.
ORTAKLIKLAR PEKİŞSİN

ESAS Holding’in Fransa’ya başta eczacılık ve deniz taşımacılığı alanlarında yaptığı ve yapacağı çok sayıda yatırıma yardımcı olmakta kararlı olduklarını vurgulayan Fries, “Bununla birlikte, daha birçok başka bağlantılara ve size benzeyen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron öncülüğünde Fransa ve Türk-Fransız ilişkilerinde yaratılan yeni dinamikte, sadece açılıp gelişmeyi bekleyen gruplarla, projelere sahipsiniz. Cumhurbaşkanımızın Davos’ta Fransa’nın geri döndüğünü ilan ettiği şu sıralarda, sizin gibi bir holdingin ülkemdeki varlığını daha da sağlamlaştırmasını ve böylece Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ortaklıkları pekiştirmesini temenni ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting