Ana Sayfa / İlginç / E-Okul lise kayıt sorgulama

E-Okul lise kayıt sorgulama

Lise kayıt e okul üzerinden. E-Okul kayıt sorgulama çocuğumun okuyacağı lise bilgileri. Lise kayıtları ve e okul kayıt yaptırma. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan karara göre, 31 Ağustos 2020 tarihinde okullar uzaktan eğitimle açılıyor. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim başlayacak. İlkokul 1. sınıfa başlayan, ortaokula geçen öğrencilerin hangi okulda devam edeceği merak ediliyor. Sorgulama e-okul sayfasından yapılabiliyor.

e okul kayıt bakma ve sorgulama dönemi. Lise kayıt sorgulama hangi liseye gideceğim bilgisi. Okulların açılma durumunun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanması ile veli okulların açılacağı güne ve okul kayıtlarına odaklandı. Bu sene 1. sınıfa başlayan ve 5. sınıfa geçecek öğrencisi olan veliler, okul kayıtları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İlkokul 1. sınıfa başlayan, ortaokula geçen öğrencilerin kayıt yaptıracakları okul e-okul sayfasından sorgulayabiliyor.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

E-okul kayıt sorgulama sisteminden öğrencinin T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ile istenilen diğer bilgilerin de girilmesi ile okuyacağı okul sorgulaması yapılabiliyor.

Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1’inci ve 5’inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılıyor.

Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyor.

Ayrıca, ilkokula başlama yaşını da sorgulamak isteyen veliler “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” ekranını kullanabiliyor.

BU YIL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz.” dedi. Selçuk, “21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, “Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.” ifadesini kullandı.

Selçuk, Kovid-19 tedbirleriyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin, “Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Sınırsız Hosting