Ana Sayfa / Ekonomi / Emekliye seyyanen zam geliyor

Emekliye seyyanen zam geliyor

Emekli seyyanen kaç para zam alacak, Emekli 5 bin lira seyyanen zam alabilir. Erdoğan ve Bahçeli emekliye seyyanen zam için buluştu ortak rakam 5 ila 8 bin lira arasında olabilir. Emekli maaşı seyyanen zam kabul edildi mi? sorusu araştırılıyor… Türkiye’deki 15 milyon emekli vatandaşı yakından ilgilendiren seyyanen zam konusunda tüm dikkatler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Asgari ücret, memur maaşı, memur emeklisi maaşı zamları derken piyasadaki birçok ürün ve hatta kiralar da zamlandı. ÖTV ile KDV oranlarının yeniden değerlendirmesi derken emekli vatandaşların maaşları adeta eridi gitti. Şimdi ise tüm dikkatler seyyanen zam kanununda. Peki, seyyanen zam kanun teklifi kabul edildi mi?

Emekli son dakika zam seyyanen kaç para alacak bilgisi. Emeli aylıkları asgari ücrete eşitleniyor iddiası.

Emekli maaşı seyyanen zam konusu milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Toplamda 15 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren emeklilere seyyanen zam gelişmesi kapsamında emeklilerin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Emekliler ile yakınları ÖTV, KDV zammı derken yaşanan fiyat artışları karşısında eriyerek adeta yok olan yaşlılık aylığı için tartışılan seyyanen zammın ne olacağını araştırıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli ile BBP lideri Mustafa Destici’nin emekli vatandaşlara seyyanen zam yapılması yönündeki talebinin ardından TBMM’de görüşülecek olan önerge ertelenmişti. Şimdi ise 15 milyon emekli vatandaşa 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılması yönünde beklentisini dile getiriyor. Peki, seyyanen zam kanun teklifi kabul edildi mi? detaylar haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ 14:00’TE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edecek. Görüşme bugün saat 14:00’te.

EMEKLİ MAAŞI SEYYANEN ZAM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memurlara olduğu gibi emekli vatandaşlara da 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılması teklifini iletti. Yasa teklifi ise TBMM’de görüşülmeye başlandı. Emekli zammı konusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edilmesi talebi üzerine görüşmeler yarıda kaldı. Böylece milyonların gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek müjdeli habere çevrildi.

SEYYANEN ZAM KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ Mİ?

Seyyanen zam kanun teklifi MHP liderinin teklifiyle görüşülecek. Böylece vatandaşlar Erdoğan’dan gelecek güzel haberi beklemeye koyuldu. Konu gündemdeki yerini ise koruyor. Böylece en düşük emekli maaşı 7.500 lira olanlar da zam alacak. Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zam kararından ise 7.501 lira alanlar faydalanmış altında kalanların ise bir daha ki zam dönemine kadar kök yaşlılığı aylığı almaya devam etmesi kararlaştırılmıştı.

Gelen tepkiler üzerine EYT’liler de olmak üzere tüm emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılması kararlaştırılmıştı. Şimdi tüm dikkatler Erdoğan’dan gelecek güzel haberde. Böylece kimlerin seyyanen zamdan faydalanacağı belli olacak.

‘YASA TEKLİFİ GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANDI’

Tepki çeken emekli maaşı kararı gündemden düşmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderleriyle görüşmek üzere NATO Zirvesi’ne katılmıştı. Erdoğan Zirve’den döndü ve şimdi emeklileri gündemine aldı. Konuya ilişkin kaleme aldığı köşe yazısında NATO Zirvesi nedeniyle emekli vatandaşların mağdur olduğu ve seslerini duyuramadığına dikkati çeken Gazeteci Abdulkadir Selvi, ‘emekli maaş zammı ne olacak’ başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin F-16 talebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderleriyle görüşmeleri derken bizim gariban emeklilerin sesi pek duyulmadı. Bu arada MHP Lideri Bahçeli memurlara olduğu gibi emeklilere de 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasını teklif etti. Yasa teklifi dün Meclis’te görüşülmeye başlandı.

Ancak emeklilere zamla ilgili madde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldı. Klasik bir cümle vardır. “Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi” diye ama emeklilerimizin hem gözleri hem kulakları Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Gerçekten de emeklilerimiz ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor.”

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting