Ana Sayfa / Sağlık / En ideal tatil süresi 30 gün
EN İYİ TATİL SÜRESİ 30 GÜN

En ideal tatil süresi 30 gün

Çalışanlar için en uygun tatil süresi kesintisiz 30 gün ve vücudun ve beynin kendini yenilemesi için her yıl en az kesintisiz 30 gün tatil yapın bulunduğu ortamdan mutlaka başka bir yere gidin. Kim bunu diyen Dr. Mehmet Öz. 

Kafanızı ve beyninizi resetlemek için her yıl kesintisiz 30 gün tatile çıkın ve gezin tozun. bu tavsiye dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz’den geldi. *İdeal tatil süresi bir aydır. İmkanı olan bir ay kesintisiz tatil yapmalı. Ancakk öyle deşarj olabilir insan, tamamen koparak. İddialı bir süre olduğunun farkındayım ama mümkün mertebe savaşın bu hakkınız için. Ben öyle yapı yorum. Ama mümkün değilse, tatilinizi daha kaliteli hale getirin. Eğer çalıştığın işte bedeninizi kullanıyorsanız, izin gü nünde beyninizi kullanacağınız aktiviteler yapın. Eğer beyniniz ön plandaysa, bedenini kullanacağınız aktiviteler yapın.
*Meditasyon yapın mutlaka. Sadece tatilde değil, her gün. Beş dakika bile olsa yapın. Gerekirse işte tuvalete gidin orada yapın. O kadar faydasını görecek siniz ki…
30’LU, 40’LI VE 50’Lİ YAŞLAR İÇİN ALTIN TAVSİYELER
50 yaş için tavsiyeler: Menopoz sonrası hormon kullanmaktan çekinmeyin. Cinsel hayatınızı, uykunuzu koruyabilirsiniz. O yaş grubunda kas miktarı düştüğü için eskisi kadar yemek yemeyin. Kalan kas miktarını da koruyun. Spor yapın; yoga, pilates yapın ya da halter kaldırın.
30 yaş kadınlar için verebileceğim en iyi tavsiye anne olmak için 35’i beklememeleri. Eğer hazır hissetmiyorsanız ya da iş hayatınıza yoğunlaşmak istiyorsanız da yumurtalarınızı dondurun. Son derece basit bir işlem, sonra 55 yaşında bile anne olabilirsiniz. Bir de kadınlarda bu yaşlarda ortaya çıkan panik atak ve anksiyete artmaya başlar zaman içinde. Anti-depresana abanmayın. O birkaç aylık bir çözümdür. Hayat içinde canınızı sıkan şeylerle yüzleşin ve onları değiştirin. Kolay olmadığını biliyorum ama imkânsız da değil.
Peki erkekler? Genç erkekler kendilerini heykel gibi görüyorlar. Ama o heykel bir gün düşecek: Ya eşiniz sizi terk edecek, ya bedeniniz eskiyecek ya işiniz istediğiniz gibi gitmeyecek. Panik yapmayın, halledersiniz. 30’lar erkek için çok önemli değil, zaten 40’a kadar testesteron zehirlenmesinden mantıklı düşünemiyorlar. 40’tan sonra hayatı anlıyorlar durum böyleyken. Fiziksel anlamda verebileceğim tavsiye kilo konusu… Erkeklerin kilo vermesi, kadınlara göre daha kolaydır: 40’tan sonra kilonuzu korumak için daha fazla spor yapmayın, sadece daha kaliteli beslenin. İncecik olmak şart değil, amaç şişman olmamak.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting