Ana Sayfa / Kime Ait / Erdoğan’ın son esnaf müjdeleri

Erdoğan’ın son esnaf müjdeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Aralık istihdam toplantısındaki konuşması ve esnaflara verdiği müjde. siber güvenlik için eğitim salanlara günlük 75 lira ödenek verilecek, siber güvenlik için yaş şartı ve başvurular. 

14 Aralık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam şurası verdiği müjdeler ve esnaflara getirilen yeni kolaylıklar. Gençlere yeşil pasaport müjdesi. Küçük esnafa prim ve istihdam müjdesi. Gençler, kadınlar ve engelliler ile ilgili hassasiyetimiz de önemli rol oynuyor. Stratejik öncelik olarak belirledik.

İmalat ve bilişim sektöründe işverenler, asgari çalışanlar için prim desteği alıyordu. Prime esas kazanç sistemi getiriyoruz. Ek istihdamda 4 bin 740 liraya kadar olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil edilecek.

2017’de çalışan başına 773 liradan 1.884 liraya kadar olan prim desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da devam edecek.

ESNAFA BİR SENDEN BİR DEVLETTEN MÜJDESİ

18-25 yaş arası gençler, kadınlar ve engelliler 1.5 yıl süre ile bu durumdan yararlanabilecekler. Yeni asgari ücrete göre bu rakamlar düzenlenecek. Bu teşvikin 2020 yılına kadar süreceğini de belirtmek istiyorum.

Bir başka teşvik uygulamamız da enasflarımızla ilgilidir. Esnaflarımız ekonomik saldırıları en ön safta göğüsleyen ekmek tekneleri ile sahip çıkan vatandaşlarımızdır.

15 Temmuz’daki kahramanlıkları ve cesaretlerini unutmadığımız esnaflarımza bir müjdemiz var.

Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan esnaflarrın sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin bir ayını kendileri bir ayını da devlet ödeyecek.

Esnaflarımıza, imalatçılarımıza, küçük işletmelerimize bir ay senden bir ay bizden diyoruz. 12 ay süre ile devam edecek.

İşbaşı eğitim de önemli konuların başında. İşçinizi kendiniz yetiştirin sloganı ile İŞKUR tarafından uygulanan programın süresini bilişim ve imalat sektörü için 3 aydan 6 aya kadar çıkarıyoruz. Diğer sektörler için 3 ay olarak devam edecek. Günlük 54 liraya kadar cep harçlığı vereceğiz ve sigorta primlerini de karşılayacağız.

Siber güvenlik, bulut bilişim gibi alanlardaki işbaşı eğitimlere katılan 18 ila 29 yaş arası gençlerimizin 9 aya kadar olan 75 lira cep harçlığı almalarını sağlayacağız.

Kadınlara ayrı bir yer veriyoruz. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek kurslara 2 ila 5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım masrafı vereceğiz. Mesleki eğitim programlarında da revizyona gidiyoruz.

YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİ GENÇLER

Yeşil pasaport sahipleri gençler, artık çalışmaya başlasalar da 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler. (Mevcut uygulamada yeşil pasaport sahibi gençlerin çalışmaya başlamaları durumunda bu hakları kayboluyordu)

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting