Ana Sayfa / Kadınca / Falcı Bacım’a mahkeme şoku

Falcı Bacım’a mahkeme şoku

İnternette kahve falı bakan siteler ve uygulamalar arasındaki mahkeme sürecinde karar çıktı. Kaave falı uygulaması sahipleri mahkeme kararı ile Falcı Bacım uygulamasını engelletti. En iyi kahve falı bakan site ve uygulama tartışmaları da sonuçlanmış oldu. “Kaave Falı” uygulamasının sahipleri, Burç Sade ve Suna Sade, isim hakkını da marka olarak tescil ettirdikleri “Falcı Bacım” uygulamasının haksız rekabet ve marka tecavüzünde bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Fikri Sınayi Haklar Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı.

Falcı Balım uygulaması artık oradan indirilemeyecek. Kahve falı bakan siteler arasındaki mahkeme sürecinde hakim kararını verdi. kaave falı kime ait, kim tarafından ve ne zaman kuruldu sorusu da bu mahkeme sürecinde ortaya çıktı. Telefonlardan kahve falı bakan 2 uygulama, mahkemelik oldu. Kendilerine ait isim ve görsellerin bir başka şirket tarafından kullanıldığını iddia eden “Kaave Falı” uygulamasının sahipleri Burç Sade ve Suna Sade, İstanbul Fikri Sınayi Haklar Mahkemesi’nde açtıkları davayı kazanırken ortaklardan Burç Sade, , 2014 yılında Türk Patent Enstitütüsü’ne (TPE) başvurarak markanın patentini aldıklarını belirterek bu sürece nasıl gelindiğinin ayrıntılarını anlattı.

Burç Sade ve Suna Sade dilekçelerinde, kendilerine ait Kaave Falı adlı uygulamanın 2012’de Iphone ve android telefonlarda kullanılmaya başlandığını belirtti.

Kullanıcıların gönderdikleri kahve fincanlarından fal bakılan uygulamada Falcı Bacı, Melek Abla, Jasmine, Falcı Isabel gibi karakterler kullanıldığını aktaran Burç Sade, 2014 yılında Türk Patent Enstitütüsü’ne (TPE) başvurarak markanın patentini aldıklarını da hatırlattı.

Kaave Falı ve Falcı Bacı markalarına ilk günden itibaren yatırım yaparak tanınmalarını sağladıklarını belirten Sade, 700 bin kişi tarafından telefonlarına indirilen uygulamalara web sitesi ve Facebook üzerinden de ulaşıldığını anlattı.

Gazete Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre Smartas Bilişim adlı şirketin Falcı Bacım ve Falcı Bacı adlı iki uygulamayla kendi markalarına tecavüz ettiğini ileri süren Sade, uygulamaların görsellerinin de bire bir aynı olduğunu kaydetti.

Uygulama kapatıldı

Marka tescilinden doğan haklarını ihlal eden şirketin, TPE’den Falcı Bacım adına yaptığı marka tescili başvurusunun reddedildiğini ifade eden Sade, Falcı Bacım markasının Google Playstore üzerinden indirilmesinin ve her türlü kullanılmasının engellenmesini istedi. Smartas Bilişim ise davada savunma hakkını kullanmadı.

2 kadın girişimciyi haklı bulan İstanbul Fikri Sınayi Haklar Mahkemesi, “tescilli markaya tecavüz ve haksız rekabet olduğunu” tespit ederek, uygulanmanın Google Playstore üzerinden indirilmesinin engellenmesine karar verdi. Mahkeme, uygulamanın ve markanın kullanmasını da yasakladı.

İlginizi Çekebilir

Sophia Tarikatı ne, amacı ne?

Yeliz Ergün neci, kim ve nereli? Sophia Tarikatı nedir, amacı ne, kaç müridi var ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting