Ana Sayfa / Yaşam / Ergun Kaftancı öldü (4 Mayıs)

Ergun Kaftancı öldü (4 Mayıs)

Milliyetçi kesimin önemli kalemlerinden gazeteci Yazar Ergun Kaftancı hayatını kaybetti. Yeniçağ gazetesi yazarı olan Ergun Kaftancı bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 

Ergun Kaftancı hayatını kaybetti. Türk basınının duayenlerinden olan ve Yeniçağ Gazetesi yazarı olan Ergun Kaftancı bir süredir tedavi görüyordu. İşte Yeniçağ gazetesindeki o haber.

Bir hafta önce Türkiye’de YENİÇAĞ Gazetesine günlük köşe yazısını yazarken gece fenalaşan Kaftancı, Medikal Park Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bir hafta yoğun bakımda kaldı. Doktorlar rahatsızlığına bir teşhis koyamadı. Son olarak 3 Nisan Perşembe günü kan takviyesi yapıldı.

Bir ara gözlerini açıp çevresindekileri süzmesi sevenlerini umutlandırmıştı. Ne yazık ki dün sabaha karşı geçirdiği kalp krizini atlatamadı.

Duayen gazeteci Kaftancı, başta ailesi olmak üzere tüm dostlarını büyük bir üzüntüye boğarak, Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan Ergun Kaftancı 1938 doğumluydu. Dik duruşu, doğrulardan taviz vermeyen, vatanına aşık, güzel Türkçemizi bozanları yerden yere vuran tavırlarıyla hep ön planda oldu.

Kaftancı; evinde iyi bir eş, iyi bir baba, çalıştığı gazetelerde ise, bir ağabey, bir hoca olmuştur.

Beraber çalışma fırsatı bulanlar çok iyi tanır.

Hep neşeli, işinde hata yapanı hemen uyaran, yol gösteren, mesai bittikten sonra da iş konuşanla, dedikodu yapanla mesafeli duran bir kişiliğe sahipti.

Kaftancı; Galatasaray’da okumuş basınla ilk Yeni İstanbul gazetesinde işe başlayarak tanışmış. Daha sonra Hergün, Tercüman, Günaydın, Hürriyet, Milliyet gibi birçok gazetede Yazı İşleri Müdürlüğü Yayın yönetmenliği gibi görevlerde bulunmuştu.

3 yıl önce mesleğinde 50. yılını tamamlayarak TGC’den ödül almıştı. Mesleğinde birçok ödüle değer görülen gazeteci Ergun Kaftancı Hastaneye yatana kadar YENİÇAĞ’da günlük yazılarına devam ederek, meslektaşlarından ve okurlarından hiç ayrılmadı.

Kaftancı’yı rahmetle anıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

 

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting