Ana Sayfa / Manşet / Esenyurt’ta kaplıca nerede, nasıl gidilir?
ESENYURT KAPLICA

Esenyurt’ta kaplıca nerede, nasıl gidilir?

Esenyurt’ta en iyi kaplıca hangisi nasıl gidilir ve tam yeri nerede bilgisi. İstanbul’da kaplıcalar ve Esenyurt’ta kaplıca merkezi belediyenin gidiş ve ücreti bilgisi. Sağlık için kaplıca arayanlara artık uzağa gitmesine gerek yok İstanbul’un içinde Esenyurt’ta süper kaplıca var ve suyu da çok şifalı. Esenyurt’taki kaplıcanın özellikleri ve suyu neye iyi gelir sorusunun yanıtı. 

Esenyurt kaplıcalara gidiş ve yeri bilgisi. Nasıl gidilir sorusuna Esenyurt’taki kaplıcalara kolay cevabı. Esenyurt kaplıcalarının iyi geldiği hastalıklar şifa verdiği rahatsızlıklar. Romatizma, eklem rahatsızlığı gibi hastalıklara şifa bulmak için artık uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. İstanbul’un hızla gelişmekte olan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis ise tamamlanmak üzere. Yabancı yatırımcıların en çok ev aldığı ilçelerin başında olan Esenyurt, şimdi sağlık turizmi yapmak isteyen yatırımcıların dikkatini çekiyor.

“Kızılcahamam’dan 15 kat iyi”

Esenyurt ‘taki hipertermal su, mineral seviyesiyle Türkiye’nin en zengin şifalı suyu oldu. Yani; Esenyurt ‘taki hipertermal su mineral seviyesi Ankara Kızılcahamam’ın suyundan yaklaşık olarak 15 kat seviyesi daha yüksektir. Türkiye’deki bütün termal kaynaklardan mineral olarak çok yüksek olan su, bu özelliğiyle dünyada sayılı şifalı sular arasına girmiştir.

Hastalıklarınız bu suyla şifa bulacak

Esenyurt Belediyesi’nin termal tesislerindeki suyun mineral derecesi ve hangi hastalıklara iyi geldiğini ise İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. M. Zeki Karagülle ile Prof. Dr. Mine Karagülle ortaya çıkardı.
Tedavisi yapılacak hastalıklar:

Prof. Karagülle’nin hazırladığı rapora göre Esenyurt’taki termal su şu hastalıklara şifa oluyor; dejeneratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıklar, bel ve boyun ağrıları, inme sonrası dönem, ortopedik ameliyat ve sonrası dönem, sedef hastalığı, egzama, akne, her yaşta kürler, ileri yaşlılık, strese karşı kürler, aşırı kilo sorununda kürler gibi hastalıklar.
Üniversitelerimiz de tesisten yararlanacak

Esenyurt Turgut Özal Mahallesi’nde hemen bir tesis yapmak için harekete geçtik. Ortaya muhteşem bir eser çıktı. İkinci tesisi ise Kıraç Kuruçeşme Caddesi üzerinde yapıyoruz. Burası da bitti diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz.
Bir yıl ücretsiz hizmet verildi

Termal tesislerimizde açıldığında 1 yıl süresince ücretsiz olarak vatandaşımıza hizmet verildi. Daha sonra ise burası randevu usulüyle sembolik rakamlarla hizmet vermeye devam etmektedir. İstanbul Tıp Fakültesi ve Esenyurt Sağlık Bilimler Enstitüsü ile koordineli bir çalışma yapılacak. Turgut Özal Mahallesi’ndeki tesislerimizde İstanbul Üniversitesi Kıraç’taki tesislerimiz de Esenyurt Üniversitesi’nin kullanımında olacak.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting