Ana Sayfa / Kime Ait / Et otobüste ya da arabada nasıl taşınır

Et otobüste ya da arabada nasıl taşınır

Kurban eti otobüste uzun mesafe nasıl taşınır ne yapmalı ve en sağlıklı et taşıma nasıl yapılır. Araba ile et nasıl taşınır bozulmadan. Otobüsle bozulmadan et nasıl taşınmalı nasıl paketlenmeli ve et önce ne yapılmalı sorularının yanıtı. Kurban eti en uzun süre nasıl dayanır ve taşınır bilgileri. 

Kurban eti otobüsle taşımak için nasıl paketlenmeli. Araba ile kurban eti taşıma ve kurban eti saklama koşulları. Et taşınmadan önce nasıl paketlenmeli yoksa dondurulmalı mı yoksa şoklanmalı mı bilgisi. Mesela Sivas’tan İstanbul’a otobüsle et nasıl taşınır gelin birlikte okuyalım.

Yeni kesilmiş et hemen yola çıkarsanız 12 saat dayanır diye biliyorum. Güneşten korumak lazım bide arabayı havalandırın yol boyunca hatta klimayı açma imkanınız varsa hiç sorun olmaz.
Kurban Bayramı’nın gelmesi ile hepimizin aklına kavurma ve diğer et yemekleri geliyor. Bu yemekleri daha lezzetli yapmak ve etleri daha sonra tüketmek için yapılması gerekenler haberimizde. Kurban eti nasıl saklanır? Etleri 14 derecenin altında bekletmeden buzdolabına kaldırmayın. Uzmanlar kurban etinin düzgün muhafaza edilmesi gerektiği hakkında uyarılar yapıyor.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?
Kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır. Bu durumda buzdolabının ısısı, etin iç kısmını soğutmaya yetmeyeceği için çok kısa sürede (2. gün) bozulma ve kokuşma, hatta yeşillenme görülür. Böyle kısımlar kesinlikle tüketilmemeli, hemen atılmalıdır. Kurbanlık etin dayanma süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişmekle beraber, normal buzdolabı koşullarında 5-6 gündür. Bu süre, kıymada genellikle 3 gündür. Eğer daha uzun süre muhafaza düşünülüyorsa etler derin dondurucuda (eksi 18 derece) muhafaza edilmelidir.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kasaplar Temsilcisi Rıdvan Keçeci, et tüketiminin had safhaya ulaştığı Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala, etlerin nasıl saklanması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kasaplar Temsilcisi Rıdvan Keçeci, kurban etlerinin nasıl korunması gerektiği hakkında bilgi verdi. Kurbanda yaşanan sıkıntılardan birinin etin muhafazası olduğunu hatırlatan Keçeci, ilk kesildiği zaman etin üzerine su tutularak, etin bir saat dinlenmeye alınması gerektiğini söyledi. Etlerin metal tepside, her yanı hava alabilecek şekilde istiflenmesi gerektiğini belirten Keçeci, “Su tutulup, bir saat dinlendirildikten sonra doğranan etler kesinlikle poşetlere ve plastik leğene konulmaması gerekir. Poşet içerisinde dolaba konulan etlerin tamamı bozulur ve kullanılamaz hale gelir” dedi.

 

 

‘KULLANACAGINIZ KADARINI PAKETLEYİN’
Etlerin kullanabilecek paketler halinde derin dondurucuya konulması gerektiğine dikkati çeken Keçeci, şu bilgileri verdi:

“Kurban Bayramı günü et fazla olduğu için etler daha uzun vadede kullanılmak üzere derin dondurucular içerisine bırakılmaktadır. Vatandaşlar bunu yaparken ellerinden geldiğince kullanabilecekleri kadar paketler halinde derin dondurucuya koymalıdırlar. Çünkü derin dondurucudan çıkarılan etin aynı gün, aynı saatte kullanılarak bitirilmesi gerekiyor. Eğer sürekli derin dondurucuya bırakılıp, çıkarılma işlemi yapılırsa o et bozulur” diye konuştu. Keçeci, vatandaşlara kurban etlerine hiçbir işlem yapmadan kasaba getirerek işletmelerinin daha sağlıklı olacağı konusunda da uyarıda bulundu. Keçeci, etlerini kavurma yaparak saklayacak olanlardan tuz oranını biraz daha kullanmalarını tavsiye edip, “Ancak, fazlası sağlığa zaralı olan tuzdan ziyade yağını çok kullanmalıyız. Kendi yağı içerisinde kavrulduğu zaman et kararak bozulmaz.”

DONMUŞ ETLERİ NASIL ÇÖZDÜRÜLMELİ
Donmuş etler, buzdolabında çözdürülmelidir. Çabuk çözünmesi amacıyla kalorifer ve soba üzerinde ya da oda sıcaklığında bekletme sakıncalı yöntemdir. Ete dokunurken ellerin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir. Pişmiş etler, oda sıcaklığında 2 saatten fazla kalmamalıdır. Çiğ eti hazırlamadan, hazırlarken ve sonra, ellerin 20 saniye boyunca yıkanması gerekiyor. Çapraz bulaşmayı önlemek için 2 ayrı kesme tahtası kullanın. Kesme tahtalarından birini çiğ etler, öbürünü meyve ve sebzeler için kullanın.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting