Ana Sayfa / Kime Ait / Euro yükselişte, dolar düşüşte 8 Mayıs
EURO YÜKSELİŞTE

Euro yükselişte, dolar düşüşte 8 Mayıs

Son dolar ve altın fiyatları. 8 Mayıs Euro fiyatı ve dolar son fiyatı. Fransa’da piyasaların desteklediği Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanı seçilmesi, euroyu destekledi.

Eurno ve dolarda sert hareketler başladı 8 Mayıs. Günlük para ve finans haberleri son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Fransa’daki seçim sonuçlarının ardından 1.0994 dolar düzeyine çıkan euro, içeride 3.8897 liraya kadar yükseldi.

Euro karşısında gerileyen dolar da 2.5285 liraya geriledikten sonra toparlanarak yeniden 3.53 lirayı aşıp 3.5345 lira düzeyine çıktı.

Seçim kampanyalarında Macron, Fransa’nın Avrupa Birliği’nde (AB) kalmasını desteklerken, aşırı sağın temsilcisi Marine Le Pen AB’den ayrılmayı savunuyordu.

DOLAR KAYIPTA 8 MAYIS VE PARA PİYASALARI

Bu hafta yani 8 Mayıs haftasında döviz fiyatlarında sert hareketlerin olacağı öngörülüyor. Fransa seçimlerinin ardından euro dolar karşısında 6 ayın zirvesine çıktı. Asya borsaları yükseldi. Daha sonra euro Macron’un parlamento seçimlerinde çoğunluğu sağlayamayacağı beklentisiyle kazancını geri verdi. Dolar/TL 3.54’ün Euro/TL ise 3.88’in altında işlem görüyor.uro, Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron’un kazanmasının ardından dolar karşısında altı ayın zirvesine çıkarken, Asya borsaları yükseldi. ABD borsaları endeks vadeli işlemleri ise rekor kırdıktan sonra geri geldi.
Euro, seçimleri Macron’un kazandığının belli olmasının ardından kaydettiği kazanımları Macron’un yeni partisinin Haziran ayındaki seçimlerde parlamentoda çoğunluğu alamayacağına dair şüphelerle geri verdi. Fransa’daki seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre Macron oyların yüzde 65’ini, AB karşıtı rakibi Marine Le Pen ise yüzde 35’ini aldı. Macron Le Pen’e anketlerde görünen yüzde 20’den daha yüksek bir fark attı.Fransa’da cumhurbaşkanlığı makamına AB karşıtı değil de merkez bir adayın geçmesi, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı verdiği, ABD’de ise Donald Trump’ın başkan olduğu seçimlerin ardından Avrupa’nın bir ülkesinde daha seçimlerden popülist bir liderin galip çıkacağından endişe eden yatırımcıları rahatlattı.
Euro seçim sonuçlarının belli olmasının ardından 1.1024 dolara kadar çıkarak yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 eksiye geçerek 1.0973’ten işlem görüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi üç gün art arda geriledikten sonra yüzde 0.3 yükselirken, Japonya’nın Nikkei endeksi beş gün süren tatilin ardından yüzde 1.7 primle bir buçuk yılın zirvesine yaklaştı. S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.2 yükselişle yeni bir rekor olan 2,403.75’e yükseldikten sonra kazanımlarını geri verdi.

 

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting