Ana Sayfa / Kadınca / Evde pide yapılışı (Ramazan pide tarifi evde)

Evde pide yapılışı (Ramazan pide tarifi evde)

Evde Ramazan pidesi yapılışı ve tarifi. En kolay pide tarifi. Oktay Usta pide tarifi ve yapılışı. Ramazan pidesi Leyla ile yemek saati tarifi. Kolay pide tarifi. Pide hamuru yoğurma ve kullanılacak malzemeler. Ramazan için pide yapılışı ve tarifi evde yapmak için. 

Geldi mübarek Ramazan ayı, tütmeye başladı sımsıcak Ramazan pidesinin tadı. Peki evde Ramazan pidesi tarifi ve yapılışı ile en kolay tarifleri ve ünlü şeflerin ve aşçıların tariflerini sizler için derledik.

RAMAZAN PİDE MALZEMELERİ

Ramazan Pideleri Tarifi İçin Malzemeler
BİR su bardağı ılık su
Bir su bardağı ılık süt
Tek yumurta
İki yemek kaşığı şeker
İki tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağından az sıvı yağ
Bir paket yaş maya
Aldığı kadar un
Üzerine fırça ile sürmek için;

Yarım su bardağı pekmez
2-3 yemek kaşığı su

PİDE YAPILIŞI VE HAZIRLANIŞI UN VE HAMUR KARMA
Ramazan Pideleri Tarifi Yapılışı
Anlatımı oldukça uzun, kendisi oldukça lezzetli pide İster sucuklu, kaşarlı ister peynirli ister kıymalı Hepsi birbirinden leziz Boyutlarını ayarlamak tamamen size kalmış ben bunu mini olarak da yapıyorum büyük boy olarak da, eğer 2 kişiysek ufak ufak hiç uğraşmıyorum görselde ki de uğraşmadıklarımdan.
Şu, süt, şeker ve mayayı karıştırma kabında kabarana kadar bekletiriz. Kalan malzemeleri ekleyip hamuru yoğururuz. Hamuru yaklaşık 45 dk kadar mayalandırıp mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp oval şekiller verin daha sonra pidelere önce pekmezi sürün (Dileyen yumurta sürebilir ) İç harcınızı koyun üzerine bir parça tereyağ koyun pidelere lezzet katacaktır Biraz tepside bekledikten sonra 180 derece fırına verin, 20-25 dk kadar pişirin.

İlginizi Çekebilir

Gaddar’da Adnan Oktar ve kedicikler sahnesi

Gaddar dizisi Adnan Oktar örgütünü işliyor. Adnan Oktar ve kedicikleri Gaddar dizisinin konusu lodu. Gaddar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting