Ana Sayfa / Kime Ait / EYT 2018 var mı

EYT 2018 var mı

2018’de EYT çıkacak mı diye bekliyor emekli hayali kuran ve primi dolmuş vatandaşlar. yaşta prime takılanlarla, pirim nedeniyle yaşa takılanlar takılmaya devam mı edecek hükümet bir açıklama yapmadı. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) – Çalışarak Devlete katkı sağlayan ve pirim gün sayısını dolduran emekçinin emekli olması en doğal hakkıdır. Fakat 1999 yılında çıkan bir yasa, sadece bu tarihten sonraki işe giren vatandaşları değil, öncesinde çalışmaya başlamış ve emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim gün sayısı eksik olan vatandaşlarımızı da etkilemiştir. Bu sebepten ötürü mağduriyet yaşayanlardan oluşan EYT’liler grubu hakkını aramaya devam ediyor.

EYT’liler 2018’de yasanın çıkıp çıkmayacağını bekliyor. Yaşa takıldıkları için emekli olamayan yüzbinler artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyor. Yeni çalışma bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun göreve gelmesiyle tekrar beklenti içerisine giren emeklilikte yaşa takılanlara meclisten üzücü haber geldi. 2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısında görüşülen EYT’lilerin durumu reddedildi. Geçtiğimiz dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda EYT konusunda olumsuz konuşmuş ve EYT’lilere sağlık güvencesinden başka bir şey gelmeyeceğini duyurmuştu. Ardından EYT’liler için Genel Sağlık Sigortası müjdesi gelmiş fakat Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda bir adım atılmamıştı.Geçtiğimiz aylarda Bakanlık görev değişimi yaşadı. Yeni Bakan Jülide Sarıeroğlu tüm çalışanlar ve emekliler gibi EYT Mağdurlarının da beklentisini yükselmişti. Eğitim emekçisi öğretmenlerimizin 3600 göstergesi akp milletvekilleri tarafından RED EDİLDİ Görüşmekte olan ”2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı’nın 4üncü maddesine bağlı (E) işaretli cetvele aşağıdaki sıranın eklenmesini arz ve teklif ederiz 657 sayılı kanunun eki (1) sayılı ek gösterge cetvelinin ‘’

IV.EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ’’

bölümünde yer alan ek gösterge rakamları yüzde 20 oranında artırılır ve maliye bakanlığı bütçesinin 12.01 .31.00-01.1.2.00-09.6 tertibinde yer alan ödenekten karşılanır’’. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında açıklamalar yapan MHP İstanbul Milletvekili Arzı Erdem’in “Emeklilikte yaşa takılanlar öz evlatlarımızdır. Önce bizim öz evladımıza sahip çıkmamız gerekiyor.” sözleri gündeme damga vurdu. Yıllardır çözüm bekleyen emeklilikte yaşa takılanların sorunu tekrar gündeme geldi. MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem katıldığı televizyon programında EYT sorunun çözülmesi gereken büyük bir sorun olduğunu belirtti. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem geçtiğimiz günlerde bir TV programına katıldı ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşların son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“İKTİDAR PARTİSİNİN BUNU DÜZENLEMESİ GEREKİYORDU”

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili öncelikle 1.11.2016 tarihinde yazılı soru önergesi, 20.06.2016 tarihinde kanun teklifi ile bu konuyu işledik. EYT’lerin erken emeklilik talebi yok. Onların hakları var. İktidar partisinin bunu düzenlenmesi gerekiyordu. EYT’lerle ilgili yaptığımız çalışmalar var. Yapılan kanuni düzenleme ile bir süreç vardı.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting