Ana Sayfa / Kime Ait / EYT umut var mı?
EMEKLİLİK E DEVLET

EYT umut var mı?

EYT vaadi partilerin ve MHP’nin emeklilikte yaşa takılanlar için önerisi. Emeklilikte yaşa takılanlar 24 Haziran sonrası emekli olmayı bekliyor. EYT – 1999 yılında çıkan bir yasa, sadece bu tarihten sonraki işe giren vatandaşları değil, öncesinde çalışmaya başlamış ve emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim gün sayısı eksik olan vatandaşlarımızı da etkilemiştir. Bu sebepten ötürü mağduriyet yaşayanlardan oluşan EYT’liler grubu hakkını aramaya devam ediyor.

EYT son dakika haber ve gelişmeleri. EYT bekleyenler için MHP’den sevindirici haber. EYT vaat eden partiler ve MHP’nin teklifi gündemde. Emeklilikte yaşa takılanlar 24 Haziran seçimlerinin ardından EYT’nin çıkmasını bekliyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar özellikle son günlerde sosyal medya ve internet haberleri aracılığıyla EYT’ye Çözüm Yoksa Oy Da Yok diyerek seçim öncesi önemli bir kozlarını oynamaya başladılar. Her platformda hak mücadelesi veren EYT mağdurlarına CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bir umut ışığı yakmış, MHP vekilleri çözüm önerisi sunmuş ancak AKParti yetkilileri bunun ekonomiye büyük bir yük getireceğini söyleyerek duruma sıcak bakmamışlardı. Bu durum mağdurları oldukça üzdü ve genel anlamda böyle sessiz bir kampanya halinde çözüm yoksa oy yok diyerek seslerini duyurmaya devam ediyorlar.

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar yıllardır hükümetten bir düzenleme bekliyor ancak bu düzenleme yapılmadı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. EYT’ler 2017 yılında bu konu hakkında düzenleme beklediklerini ancak düzenlemenin yapılmadığını 2018 yılında bir müjde beklediklerini ifade ediyorlar. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında bir düzenleme yapılmasını beklediler ancak o da olmadı. Vatandaşlar çıkan ve en kapsamlı olan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede de EYT düzenlemesi beklediler ancak yine düzenleme gelmedi. 2018 yılında uzatılması düşünülen OHAL ile EYT’liler çözüm bekleyecek.

Bilindiği gibi Emеkliliktе Yaşa Takılanlar yıllardan bеri еmеkli olmak için yaşa takılıyorlar vе düzеnlеmе yapılmasını talеp еdiyorlar. Bu konu hakkında Millеtvеkillеri tarafından soru önеrgеlеri vеriliyor çеşitli açıklamalar yapılıyor düzеnlеmеlеr talеp еdiliyor ancak hеrhangi bir düzеnlеmе yapılmıyor. Çalışarak Devlete katkı sağlayan ve pirim gün sayısını dolduran emekçinin emekli olması en doğal hakkıdır.

YENİ HABER

Son olarak MHP Seçim Beyannamesinde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi yöünde önemli bir vaat bulunmaktadır.

Torba yasa 11 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Ahmet Aydın imzasıyla bir kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulmuş ancak, torba yasa taslağı içinde, yaşa takılanlara erken emeklilik düzenlemesi yer almamıştı.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting