Ana Sayfa / Ekonomi / Fındık 2023 alım fiyatları

Fındık 2023 alım fiyatları

Bu yılki fındık alım fiyatları açıklandı. 2023 fındık alım fiyatları. Fındık alım fiyatı Giresun kalite için 84 lira, Levant için 82,50 lira olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası kameralar karşısına geçerek fındık alım fiyatlarını açıkladı. Erdoğan, “Giresun kalite fındık için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir” dedi.

2023 fındık alım fiyatları açıklandı. bu yıl Giresun kalite fındık kilo fiyatı 84 lira olarak belirlendi. Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Giresun kalite fındık için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.5 saat süren Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Fındık üreticisinin beklediği haber de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

“ORTA VADELİ PROGRAMIZI HAZIRLIYORUZ”
Fındık alım fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Yardımcımız hükümetimiz için orta vadeli program için bilgi sundu. Orta vadeli programımızı hazırlıyoruz. Eylül ayında kamuoyunda paylaşacağımız orta vadeli programımızın 85 milyon vatandaşımıza rehberlik edeceğine inanıyoruz. 16 ilimizde yaklaşık 500 bin çiftçimizin fındık alım fiyatlarını değerlendirdik. Geçen sene rekoltemiz oldukça iyi geldi.

FINDIK ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU
Bu sene 770 bin tonluk rekolte bekliyoruz. TMO’yu yeniden görevlendirdik. Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başında 82,50 TL olarak belirlenmiştir. Alımlarda her bir randıman için kg başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlayan prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kg başına yaklaşık 7 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır.”

Ağaç kesimi nedeniyle protestoların gerçekleştiği Akbelen’deki olaylara sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 10 yıldır kirli tuzakların sayısız örneğini gördük. Gezi olaylarından 15 Temmuz’a birçok hadiseyi atlattık. Kemerköy Termik Santrali yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ülkemiz için önemli bir milli değer konumundadır. Santralin mevcut kömür kaynağı tükenmek üzere olduğu için yeni kaynaklar bulması gerekir. Son 21 yılda Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Hedefimiz bu rakamı 7 milyara yükseltmektir. Ülkemizde yürütülen kampanyaları ‘ağaç sevgisi’ veya ‘çevre hassasiyetiyle’ izah edilemeyecek bir gerçektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane ‘ağaç diktik’ diyemezler. Ama biz AK Parti hükümeti olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız. Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken; maşaları ve sahiplerini kendi kinleriyle baş başa bırakıyoruz. Kampanyanın ağaç hassasiyetiyle izahı mümkün değil. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen'deki olaylara ilişkin net mesaj: Kampanyanın ağaç hassasiyetiyle izahı mümkün değil

Geçtiğimiz haftalarda Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda kömür madeni sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimine karşı bölge halkı günlerce süren protesto gösterisi düzenlemişti. Çıkan olaylarda çok sayıda çevreci gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Öncelikle Kocaeli’deki patlamada yaralana vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin önünde açılan tarihi fırsat penceresini sonuna kadar açmakta kararlıyız. Hükümet olarak kutlu yürüyüşe hizmet edecek enerji ve inanca sahibiz. Devlet olarak altyapı ve potansiyele fazlasıyla sahibiz. Yeter ki birliğimize ve kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting