Ana Sayfa / Yaşam / Fırat Çakıroğlu davasında müebbet istemi

Fırat Çakıroğlu davasında müebbet istemi

Fırat Çakıroğlu davasında katil zanlısına müebbet ve 69 yıl hapis cezası istendi. İzmir’de ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayet davasına devam edildi. Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında yaşanan kavgada ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nurullah S. hakkında mütalaa veren savcı, sanığın müebbet ve 69 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldüren PKK’lı terörist katil zanlısı için müebbet ve 69 yıl hapis cezası istendi. İzmir’de Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Nurullah S.’nin “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma ertelendi.

FIRAT ÇAKIROĞLU NE ZAMAN ŞEHİT EDİLDİ
Ege Üniversitesi’nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde ‘PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri’ diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1’i tutuklu 31’si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı.
Tutuklu sanık Nurullah S.’nin “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından müebbet ile 69 yıl hapsi istendi. Diğer 31 sanık için ise, ‘Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama’ suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezaları istendi.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting