Ana Sayfa / Genel / Fitre 2017 ne kadar (Ramazan fitresi 2017 kaç lira)
TERAVİH NAMAZI KILMA ŞARTI

Fitre 2017 ne kadar (Ramazan fitresi 2017 kaç lira)

Ramazan fitresi 2017 ne kadar ve kaç lira belli oldu. Fitre 2017 rakamı ve parası. Fitre miktarı 2017 Ramazan. Fitre ne zaman verilmeli 2017. İşte 2017 fitre miktarı belirlenen. Diyanetin 2017 fitre miktarı ve parası. Ramazan fitresi kime verilir ve kimler fitre vermek durumunda bilgisi. 

2017 fitre parası ne kadar diye soran olabilir.diyanet’in belirlediği fitre miktarı 2017 belli oldu. Ramazan fitresi si kimlere vermek gerekiyor ve kimler fitre vermek zornuda. Bu yıl fitre miktarı 16 lira olarak belirlendi. Oruç tutamayanların ödemesi gereken günlük para miktarı.

Ramazan mesajını paylaşmak için basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Doğan Yeni Cuma Camii’nin Ramazan’dan sonra onarıma alınacağını ifade ederek Fitre miktarını açıkladı. Fitre miktarı 16 TL olarak belirlendi
İl Müftüsü Yusuf Doğan, yardımcılarıyla birlikte müftülük binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında Ramazan ayı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Basın toplantısına İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yanı sıra, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, müftü yardımcıları İlyas Öztel, Bayram Şahin ve Mesut Şahin katılım gösterdi.

BİZLERDE BİR HASSASİYET OLUŞTURUR

Bizleri Rahmet, mağfiret, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, eksiklerimizi telafi etme, unuttuğumuz ya da kaybolmaya yüz tutmuş erdemli davranışları kazanmamıza vesile olacak Mübarek Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize hamdolsun diyen İl Müftüsü Yusuf Doğan “Ramazan Ayımız Kocaeli’miz, ülkemiz tüm gönül coğrafyamız hakkında hayırlara vesile olsun. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Malumunuz Diyanet İşleri Başkanlığı’mız bu sene Ramazan ayı temasını “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirledi. Hesaba çekileceğimiz ve bize sorulacak iki temel hak vardır. Bunlardan birisi Allah’ın hakkıdır (Hukukullah). Bu da Allah’ın bizden istedikleri ve kamu haklarıdır. Diğeri de kul haklarıdır (Hukuku’l-İbad). Haklar konusunda duyarsızlaşan ve her geçen gün erdemini kaybeden, sadece menfaatlerin düşünüldüğü bir dönemde seçilen bu tema ümit ederiz ki bu Ramazan ayıyla beraber bizlerde bir hassasiyet oluşturur” dedi.

KORUNMASI DA TEMEL HAKLARDANDIR

Hak kavramı “korunması, gözetilmesi ya da sahibine ödemesi gerekli olan maddî veya manevi imkân, pay, eşya ve menfaatler; görev, sorumluluk, borç” anlamlarına gelmektedir diyen Doğan “Medeniyetimizin temelini oluşturan, sorumlu olduğumuz ve hesaba çekileceğimiz; “Allah hakkı, Peygamber hakkı, İslâm’ın hakkı, fakirin hakkı, din kardeşliği hakkı, arkadaşlık hakkı, dostluk hakkı, Müslümanın Müslüman üzerindeki hakkı, akraba hakkı, komşuluk hakkı, eşler arası haklar, misafir hakkı, yolculuk hakkı, mal hakkı” gibi haklar yanında, kişinin kendi üzerinde bedeni ve organları ile ailesinin, içinde yaşadığımız çevrenin hakkı, hayvan hakları, hakkın kapsamını ve önemini bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Ayrıca hayat hakkı yanında, mal mülk gibi maddi değerlerin; izzet, şeref ve namus gibi kişilik değerlerinin korunması da temel haklardandır” açıklamasında bulundu.

HASSASİYETLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRELİM

İşte Ramazan Ayı bize; orucuyla, namazıyla, teravihiyle, sahuruyla, fitnesiyle, zekatıyla, mukabelesiyle, kadir gecesi, itikafı ve iftar-sahur sofralarıyla yetimlerin, yoksulların, kimsesizlerin, muhacirlerin, savaş mağdurların haklarını hatırlatan ve bu konudaki eksiklerimizi telafi etmemize vesile olan bir aydır diyen Doğan “Sevgili Peygamberimiz bize: “Her hak sahibine hakkını verin. Üzerinizde hak kalmasın” tavsiyesinde bulunmuştur. Allah’ın huzuruna kul haklarıyla çıkmayın. Çünkü O bütün kötülükleri affeder kul hakları hariç. Öyleyse geliniz, Bu ramazan haklar konusunda kendimizi hesaba çekelim. Çünkü küçülen dünyamızda hak ihlalleri de bir o kadar kolaylaşmış ve çoğalmıştır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi gözden geçirelim” ifadelerini kullandı.

“YENİ CUMA RAMAZANDAN SONRA”

Çınarlı Camii’nin durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Çınarlı Camiimiz Ramazan’da kapalı olacak. Bayramdan sonra onarıma alınacak. O işler Vakıflar Genel Müdürlüğünde. O yüzden ne kadar sürecek onarımı bilemiyoruz. O bölgeye İzmit Belediyemiz mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir ibadethane yapacak. Yeni Cuma Camii’nin onarımı Ramazan Ayı’ndan sonra başlayacak” dedi.

13 CAMİDE HATİMLİ TERAVİH

Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “İl genelinde 13 camimizde hatimle teravih namazı kılınacak. Camilerimizde mukabeleler devam ediyor. 2017 Ramazan ayında bir de mahya asılan camilerimiz var. 16 camimizin minarelerine mahya asılmış olacak. Bu mahyalarda belediyeler bize destek veriyor. Sakal-ı Şerif ziyareti yapılacak camilerimizin sayısı 36 olarak belirlendi. İnşallah dolu dolu hassasiyet içerisinde kazasız belasız, birlik içerisinde geçer Ramazan ayımız” diye konuştu.

FİTRE MİKTARI

“Diyanet vakfımız aracılığıyla vatandaşlarımız hayır işerini yapabilirler” diyen Doğan, “Kişi başı Fitre miktarı 16 TL’dir. Bunu 5601’e mesaj gönderilerek bir kardeşimiz bir kişilik Fitre’sini ödemiş olur. Hediyen Kur’an olsun kampanyası kapsamında Kur’an yazıp 4333’e mesaj atıldığında 12 TL karşılığında kardeşlerine Kur’an hediye edebilir. Fitre miktarı asgari bir rakamdır. 16 lira bir kişinin iki öğünde asgari oranda kendini doyurabileceği miktardır. İl genelinde bin 190 camimiz var. Ramazan’da 20 görevlimiz işbaşı yapacak. İŞKUR’la yaptığımız bir çalışma neticesinde bu arkadaşlar işbaşı yapıyor” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting