Ana Sayfa / Gündem / Gazze’de son ölü sayısı 26 bine ulaştı

Gazze’de son ölü sayısı 26 bine ulaştı

İsrail’in soykırımına uğrayan Gazze’de ölenlerin son sayısı 26 bini buldu. Siyonist İsrail Gazze’de kadın, çocuk demeden katliam yapmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son bir haftada 1280 artarak 25 bin 900’e yükseldi.

Gazze’de sadece ölüm var, Siyonist İsrail son yüzyılın en büyük soykırımını yapıyor dünyanın gözü önünde. Netanyahu ve barbar askerleri özellikle kadın ve çocukları öldürüyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ne 111 gün önce başlattığı ve yoğun şekilde sürdürdüğü saldırılar hakkında bilgi verildi.

İsrail’in son 24 saatte işlediği 21 katliamda 200 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 370 kişinin yaralandığı belirtildi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlenen saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının son bir haftada 1280 artarak 25 bin 900’e, yaralı sayısının ise 64 bin 110’a yükseldiği kaydedildi.

HAN YUNUS’TAKİ HASTANELER ABLUKA ALTINDA
Açıklamada, İsrail’in, güvenli olduğunu iddia ettiği Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) ait barınma merkezlerinde soykırım suçları işlediği, Han Yunus’taki hastaneleri abluka altına aldığı ve ambulansların hareketini engellediği ifade edildi.

Han Yunus’taki hastanelerin korunması, sağlık ekiplerinin çalışmalarına imkan tanınması ve ambulansların işlerinin kolaylaştırılması için Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarıyla iletişime geçildiği kaydedildi.

Açıklamada İsrail’in, Gazze’deki Kuveyt kavşağında insani yardım bekleyen binlerce aç insana karşı gerçekleştirdiği katliamla 20 kişinin ölümüne 150 kişinin de yaralanmasına neden olduğuna, ölü sayısının daha da artabileceğine işaret edildi.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting