Ana Sayfa / Kime Ait / Geçici Müteahhitlik Belgesi alma yolları

Geçici Müteahhitlik Belgesi alma yolları

Geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınır, ücreti, istenen evrak ve belgeler ne sorusu. Geçici müteahhitlik belgesi ile neler yapılabilir hangi inşaatlara izin veriliyor tüm merak edilenler. Belirli şartlar altında kendimize ait bir parselde yapacağımız yapılar için yapı müteahhidi de kendimiz olabiliriz. Gelin, geçici yapı müteahhitliğini, sınırlarını, kimlerin geçici yapı müteahhidi olabileceği konularını ele alalım.

Geçici müteahhitlik belgesini kimler nasıl alabilir avantajları ne? İnşaat sektörü ve geçici müteahhitlik belgesi alma yolları, ücreti istenen belgeler.
Geçici Müteahhitlik Yetki Belgesi Nedir?
Yapı sahibinin kendi arsasına, kar amacı gütmeden kendisine ait yapıyı inşa etmek üzere müteahhitlik yetkisi almasıdır.

Geçici Müteahhitlik Belgesi Alma Koşulları
Geçici müteahhitlik yetki belgesi ile tek parselde bodrum hariç en fazla iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 ‘yi geçmeyen yapı yapılabilir.

Sadece ilgili parsele ait yapım işinde kullanılmak ve 5 yıl içerisinde 1 defaya mahsus olmak üzere yapı sahibine tek yapı yapması için geçici müteahhitlik yetki belgesi verilir. Birden fazla parselde tekrar geçici müteahhitlik belgesi ile yapı inşa etmek için 5 yıl beklenmesi gerekmektedir.
Aynı parselde geçici müteahhitlik belgesi ile yapılacak yapıya bağlı olarak inşa edilen ağıl, kümse, depo, müştemilat gibi eklentiler aynı geçici müteahhitlik belgesi kullanılarak yapılabilir.

Geçici Müteahhitlik Belgesi Nasıl Alınır?
Bağlı bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne aşağıdaki evraklar ile birlikte başvurularak Geçici Müteahhitlik Belgesi alınabilir.
Geçici Müteahhitlik Belgesi Ücreti Ne Kadar? (2023 Yılı İçin)
Geçici müteahhitlik belgesi ücreti gerçek kişiler için 2033,89 TL’dir. Yapı kooperatifleri ve Ticari İşletmeler için 4576,27 TL’dir.

Geçici Yapı Müteahhitlik Belgesi Numarası Verilebilmesi İçin İstenen Belgeler
1- Başvuru yapılacak parsele ait tapu fotokopisi.

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

3- Halk Bankası Bakanlık 118 kodlu Hesabına TC Kimlik No ile 2033,89 TL yatırıldığına ait dekont aslı (Havale ve Eft işlemleri ile yatırılan ücret dekontları kabul edilmemektedir).

4- Yetki Belgesi Başvuru Formu (EK-1).

5-Geçici Belge Numarası için aşağıda bulunan geçici müteahhitlik yetki belgesi numarasının kullanımına ilişkin bilgilendirme formu doldurulacaktır.
6- Müşterek tapularda ortaklardan noter onaylı muvafakatname istenmektedir.

7-Vekaleten başvuru yapılması halinde Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası almakla ilgili ibarenin vekaletnamede olması zorunludur.
Geçici yapı müteahhitliği belgesi ile kendinize ait parsele belirli sınırlamalar halinde kendi inşaatınızı yapabilirsiniz. Böyle bir planınız varsa iş güvenliğini aman ihmal etmeyin!

İlginizi Çekebilir

Bakır fiyatları zamlanıyor

Bakır zamlandı. bakı fiyatları yükselişte. Bakırı tonu 12 bin doları geçebilir. Emita fiyatlarında yükseliş, sanayi …

Sınırsız Hosting