Ana Sayfa / Genel / Gültan Kışanak kaç yıl yatacak?

Gültan Kışanak kaç yıl yatacak?

Gültan Kışanak haberleri yine gündemde önemli bir yer tutmaya başladı. Gültan Kışanak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanıydı, gözaltına alındı. Terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Peki Gültan kışanak ne kadar hapis cezası alacak diye de sorabilirsiniz. habermuduru.com olarak bu konuda medyada çıkan haberleri derledik. Son olarak Gültan Kışanak için 230 yıl hapis cezası istendi haberleri medyaya servis edildi. 

Diyarbakır‘da gözaltına alınarak tutuklanan Gültan Kışanak ile ilgili iddianame hazırlandı. Eski Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak için mahkeme süreci başlıyor. Hazırlanan iddianamede Gültan Kışanak için çok ciddisuçlamalar bulunuyor ve tam 230 yıl hapisle cezalandırılması isteniyor. habermuduru.com sitesi olarak medyada ve ajanslardaki Gültan Kışanak ceza ve hapis haberlerini bir araya derledik ki bilgilenelim. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında 230 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

GÜLTAN KIŞANAK İÇİN SUÇLAMALAR VE İDDİANAMENİN ÖZETİ

Türkiye’de siyaset, terör, darbe, gibi çok ağır key kelimeler çok sık kullanılıyor. Öteden beri bazı siyasetçiler ve isimler kanlı terör örgütü PKK ile aralarına mesafe koyamadı ve onların sözcüsü gibi davrandı. Türk milleti isyan halinde artık terörün kökünün kazınması ve uzantılarının sesinin kesilmesi için daha hızlı harekat edilmesini bekliyor. Bu kapsamda HDP’liler ve bazı belediye başkanları da hedefte. bunlardan biri de Gültan Kışanak. İEşte bugün yani 29 kasım 2016  tarihi itibariyle ajanslara düyen Gültan Kışanack hapis istemi gelişmelerini gelin birlikte okuyalım: iyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’la ilgili hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
21 sayfalık iddianamede, Kışanak’ın, milletvekilliği ve belediye başkanlığı dönemlerinde katıldığı birçok açılış ve programda örgüt propogandası yaptığı vurgulanıyor.
İddianamede, 41 kez “örgüt propagandası yapmak”la suçlanan Kışanak hakkında “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlarından toplam 230 yıla kadar hapis isteniyor.
Kışanak, hakkında açılan soruşturma nedeniyle Eş Başkan Fırat Anlı ile birlikte 25 Ekim’de gözaltına alınıp, 30 Ekim’de tutuklanmıştı.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Kışanak’ın yerine Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak görevlendirilmişti.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting