Ana Sayfa / Gündem / Habbo kime ait, hangi ülkenin?

Habbo kime ait, hangi ülkenin?

Habbo kime ait hangi ülkenin Habbo hangi ülenin markası , Habbo ne , Habbo kime ait , Habbo bilgileri , firması , kuruluşu bilgileri , Habbo ne zaman ve kim tarafından bulundu kuruldu  Teknooji dünyası ve haberleri son dakika gelişmeler , Habbo kimin

Habbo son dakika haber ve gelişmeleri. Habbo bilgileri. Habbo yükleme ve Habbo nedir sorularının tüm yanıtı. Yakın zamanda küresel çapta interneti kasıp kavuran fenomenlerden biri de Habbo‘dur. Tıpkı Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya devlerinin bir anda parlaması veya Clash of Clans gibi online oyunların dünya çapında nam salması gibi; Habbo da 2000’lerden sonrasında, yani 21. yüzyılın ilk yılları içerisinde küresel bir hale gelen uygulamalardan biridir. Bütün bunlardan sonra bilenler “Habbo’yu kimler kurdu? Kimlerin aklında Habbo’yu yaratmak gibi bir fikir geldi?” gibi sorular geliyordur. Ne olduğunu bilmeyenler de her şeyden önce “Habbo nedir?” gibi soruları soruyordur. Hepsini cevaplayacak şekilde yazımıza devam edelim:
Habbo kimdir ?
Finlandiya kökenli bir girişim olan Habbo; aslında online bir oyun ve sosyal ağ sistemidir.. Ana teması otel olan oyunda kullanıcılar, sanal karakterleriyle otellerde kalırlar, kaldıkları odaları dizayn edebilir, kendilerine çeşitli eşyalar satın alabilir, diğer kullanıcıların karakterleriyle sosyalleşebilirler, vs. vs. Bütün bunlar oyun parasıyla yapılır fakat gerçek para kullanılarak oyun parası satın almak da mümkündür.
Yani biraz daha gerçek hayata odaklı, Sims’e benzer çalışna ama diğer online oyun platformlarıyla aynı işleyiş temellerine sahip bir oyundur.
Habbo’nun Sahibi kimdir ?

Kuruluşuna bakmak için 2000 yılına gitmemiz gerekir. Çok eskilere değil yani… Yeni bin yılın başlangıcı.
Habbo; eski adıyla Habbo Hotel, 2000 yılında Sampo Karjalainen ve Aapo Kyröla tarafından yaratılmış, Finlandiyalı şirket Sulake tarafından piyasaya sürülmüştür. Projenin temelleri ikilinin 1999 yılında başlattığı bir hobiye dayanmaktadır.
Kurucusunu öğrendikten sonra şimdi aklımıza gelen soru bu.. Tabii üzerinden 17 yıl geçmiş. 2017 yılının Temmuz ayına gelmişiz. Şimdi insan sormadan edemez: Acaba günümüz de Habbo kimin? Paraya para demeyen bu şanslı insanlar kimler?

2000 yılından bu yana Habbo; Londra’da başlattığı işi tüm dünyaya yaymıştır. Çin, Rusya, ABD, Kanada gibi önemli pazarlara girmeyi başaran yetkililer, 2007 yılında Türkiye’ye de yatırım yaparak Habbo Türkiye’nin temellerini atmışlardır.
Günümüzde Habbo’nun sahibi yine Finlandiyalı şirket Sulake’dir. Dünya çapındaki tüm faaliyetler; Sulake’nin bünyesinde devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

Amasya’da hayvana eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya’dda büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi cezaevine gönderildi. Amasya’nın Suluova ilçesindeki bir et entegre …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting