Ana Sayfa / Yaşam / Hac 2019 kura sonuç

Hac 2019 kura sonuç

Hac kura sonuçları 2019 belli oldu. Hacı adayları için 2019 hac kura sonucu internette diyanet sayfasında. Hacı adayları internet hac kura sonucu öğrenme. 2019 Hac Kurası için bugün Diyanet İşleri Başkanlığının konferans salonunda tören düzenleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da orada. Saat 15:00’de Hac Kurası çekim töreni başladı. Hac Kura sonuçları sorgulaması ise saat 23.00’den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden yapılabilecek. İşte Diyanet’in bugün yapılacak olan çekilişe yönelik yaptığı son açıklama…

Hac 2019 kura sonuçları öğrenme, hacı adayları için kura sonucu 28 Aralık. Hac kayıt başvuru ve son kayıt tarihi 2019. Hacı adayları ne zaman ve nereye kesin kayıt için başvuracak bilgisi.  Bugün Hacca gitmek isteyenler için büyük gün. Çünkü kura programı bugün saat 15:00’te başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılan kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayının katılması bekleniyor. Diyanet’in açıklamasına göre; kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde ediliyor.

HAC KURALARI DİYANET TV’DE CANLI YAYINLANIYOR

Hac ibadeti islam’ın 5 şartından biri olarak kabul ediliyor. Kura sonucunda 80 bin kişikutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Aşağıdaki linkten canlı olarak yayınlanan kura çekimini takip edebilirsiniz…

DİYANET TV CANLI YAYIN: DİYANET 2019 HAC KURALARI SONUÇLARI 

HAC KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bugün saat 15.00’da kamuoyuna açık yapılacak kuranın sonuçlarına, saat: 23.00’den itibaren https://www.hac.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına sms olarak gönderilecek. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

hac-kura-2019
Hac; kutsal kabul edilen mekânları dinî maksatla ziyaret etmedir. Hac; İslâm’ın beş şartından biridir. Hac kelimesi İbrânîce’de hag şeklindedir; “bayram” anlamına gelen bu kelime “bir şeyin etrafında dönmek, dolanmak” mânasındaki hvg kökünden türemiştir.
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek
HAC NASIL YAPILIR?

Hac veya hag çok eski bir Sâmî tabir olup İbrânîce’den başka Ârâmîce’de ve Sâbiî dilinde de bulunmaktadır. Kelimenin asıl anlamının “bir şeyin etrafında dönme, dolaşma ve halka oyunu” olduğu, daha sonra bayram mânasını kazandığı belirtilmektedir. Arapça’da “gitmek, yönelmek; ziyaret etmek” anlamlarına gelen hac kelimesi, fıkıh terimi olarak imkânı olan her müslümanın belirlenmiş zaman içinde Kâbe’yi, Arafat, Müzdelife ve Mina’yı ziyaret etmek ve belli bazı dinî, görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadeti ifade eder. Bu ibadeti yerine getirenlere Arapça’da hâc (çoğulu huccâc). Türkçe’de hacı denir.

KUR’AN’I KERİM’DE HAC İBADETİ

“Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve benzer sebeplerle) engellenmiş olursanız artık size kolay gelen kurbanı gönderin. Bu kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden her kim hastalanır veya başından rahatsız olur (da tıraş olmak zorunda kalır) sa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi, ya da kurban kesmesi gerekir. Güvende olduğunuz zaman hacca kadar umreyle faydalanmak isteyen kimse, kolayına gelen kurbanı keser. Kurban bulamayan kimse üçü hacda, yedisi de döndüğünüz zaman (olmak üzere) tam on gün oruç tutar. Bu (durum), ailesi Mescid-i Haram civarında olmayanlar içindir. Allah’a karşı gelmekten sakının ve Allah’ın cezasının çetin olduğunu bilin.” (Bakara, 2/196)

“Hac (ayları), bilinen aylardır.[4] Kim o aylarda hacca başlarsa, artık ona hacda cinsel ilişki, günaha sapmak, kavga etmek yoktur. Siz ne hayır yaparsanız, Allah onu bilir. (Ahiret için) azık toplayın. Kuşkusuz, azığın en hayırlısı takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma)dır. Ey akıl sahipleri, bana karşı gelmekten sakının.” (Bakara, 2/197)

“(Hac mevsiminde ticaret yaparak) Rabbinizin lütuf ve keremini istemekte size bir günah yoktur. Arafat’tan ayrılıp (sel gibi Müzdelife’ye) akın ettiğinizde, Meş’ar-i Haram’da Allah’ı zikredin.[5] Onu, size gösterdiği gibi zikredin. Doğrusu siz onun yol göstermesinden önce yolunu şaşırmışlardan idiniz. Sonra insanların akın ettiği yerden siz de akın edin ve Allah’tan bağışlanma dileyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Bakara, 2/198-199)

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting