Ana Sayfa / Gündem / Hac kurası 23 şubat 2017 (Hac sonuçları)
HAC KURALARI SONUÇ

Hac kurası 23 şubat 2017 (Hac sonuçları)

2017 hac kurası sonuçları 23 Şubat çekilişi. Bu yılki hac kura çekilişleri sonuçları ve kaç kişinin hacca gideceği bilgisi yakında sitenizde olacak. Hac kurası bu yıl 23 şubat’ta çekilecek. hac başvuru ve kayıt yenileme ise 31 Ocak 2017’ye kadar sürecek. 

23 Şubat 2017 hac kura sonuçları açıklanma tarihi. Bu yıl Türkiye’den hacca gidecek insan sayısı ve kura çekim tarihi belli oldu. Hac kuraları ne zaman çekilecek? sorusu dini farizalarını yerine getirmek isteyen on binlerce Müslüman adayı tarafından ilgiyle araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesinde yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, Hac kuraları ne zaman çekilecek sorularına yanıt arıyor. İşte, kura nedeniyle yıllardır bu şerefe nail olamamış hacı adaylarının merak ettiği hac kuraları ne zaman çekilecek sorusunun cevabı ve kayıt yenileme işlemlerinin detayları

HAC KAYIT VE KAYIT YENİLEME SON TARİHİ
Müslüman hacca gider maddi durumu uygunsa. O kutsal Topraklara lüz sürebilmek her Müslüman’ın içinde bir uhdedir. Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu, birçok hacı adayı tarafından merak edilmeye başlandı. Dini vazifelerini yerine getirmek için uzun zamandır bu anı bekleyen hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan hac kurası çekilişi aracılığıyla, kutsal topraklara gidip gidemediğini öğrenecek. Peki, hac kurası ne zaman çekilecek? Kayıt yenileme işlemi nasıl yapılacak? İşte, merak edilen tüm detaylar

Hac kayıt yenileme işlemi nasıl yapılacak sorusu, Hac farizalarını yerine getirmek isteyen müslümanları yakından ilgilendiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üstlenilen Hac kayıt yenileme işlemleri 31 Ocak tarihine kadar yapılabilecek, dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kura çekimi ile 80 bin kişinin arasında yer almaya çalışacak.

KURA ÇEKİMİ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Türkiye’den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu sene 2 milyonu aşacağı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu sene hac görevini yerine getirmek isteyen 335 bin kişinin ilk kez kayıt yaptırdığı belirtildi. Daha önce otomatik gerçekleştirilen kayıt yenileme işleminin ise 9 Ocak’ta başlayıp, 31 Ocak’a kadar devam edeceği kaydedildi. Daha önce kayıt yaptıran ve kayıtlarını bu yıl yenilemesi beklenen yaklaşık 1 milyon 700 bin hacı adayına bu yıl 335 bin kişinin eklenmesiyle, hacı adayı sayısı 2 milyonu aşacağı düşünülüyor.Suudi Arabistan’ın Mescid-i Haram bölgesinde sürdürdüğü genişletme çalışmaları kapsamında Türkiye, 4 yıldır 74 bin olan kotasına rağmen, bu kotanın azaltılması nedeniyle yaklaşık 60 bin kişiyi hacca gönderebiliyordu.

Geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi yetkililer arasında imzalanan 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre hac kuraları, bu yıl 23 Şubat tarihinde çekilecek.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting