Ana Sayfa / Kime Ait / Haribo nerenin, hangi ülkenin

Haribo nerenin, hangi ülkenin

Haribo nerede üretiliyor hangi ülkenin firması ve hangi ürünleri var sorusu. Alman şekerleme firması Haribo ne zaman kuruldu sahibi kim ve ilk ayıcık şekerleme ne zaman üretildi bilgisi.

Haribo çocukların özellikle istediği bir şekerleme olarak dikkat çekiyor. Özellikle Haribo ayıcıklar çok seviliyor ve sık sık reklamlarda Haribo’yu görüyoruz. Türk tüketicisi de Haribo’nun nerenin olduğunu, hangi ülkenin markası olduğunu ve ürün yelpazesini merak ediyor.

HARİBO KURULUŞU, ÜRÜNLERİ VE ŞİRKET BİLGİLERİ

1920 – Şirketin kuruluşu
1893 yılında Bonn / Frisdorf’ta dünyaya gelen Hans Riegel okul öğreniminden sonra şekerleme üretimi ile ilgili eğitim alır. Beş senelik bir süre için Kleutgen & Meier şirketinde ve daha sonra Neuss ve Osnabrück’teki fabrikalarda görev almıştır.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Bonn-Kessenich şehrinde bulunan Heinen firması ile ortak olup, firmanın adı Heinen & Riegel olarak değişir.1920 yılı itibariyle Hans Riegel kendi şirketiyle bağımsız olur. O zamanlar Bonn’un banliyösü olan Kessenich’te bulunan Bergstraße caddesinde Hans Riegel, içine ilk üretim yerini kurabileceği bir ev satın alır. Başlangıç sermayesi, bir çuval şeker, bir mermer tablası, bir tabure, taştan yapılmış bir ocak, bir bakır kazanı ve bir rulodan oluşur.

Burada, küçük bir arka avlu çamaşırhanesinde, şimdi dünyaca tanınan şirketin hikayesi başlar. 13 Aralık 1920 tarihinde Hans Riegel, HAns RIegel BOnn için akronim olarak HARIBO firmasının, Bonn şehrinin ticaret siciline kaydı yapar. 1921 yılında Hans Riegel Bayan Gertrud ile evlenir. Eşi yeni şirketin ilk elemanı olur.
1922 – DANS AYISI dünyaya gelir
1922 yılında bile Hans Riegel, HARIBO şirketinin daha sonra kazanacağı uluslararası başarılar için ilk temeli atar. DANS AYISI’nı; daha sonraları HARIBO ALTIN AYICIK olarak dünya çapında ün kazanan ayıcık şeklindeki meyve aromalı jöle şekerlemesini yaratır. DANS AYISI, 19. yüzyıla kadar lunapark ve şenliklerde eğlence programının sabit parçası olan terbiye edilmiş ayılardan ilham alınmıştır.

Meyve aromalı jöle şekerlemesinden oluşan DANS AYILARI bugünkü ALTIN AYICIKLAR’ dan daha büyük ve daha inceydi.TATLI ŞEYTANLAR’a ek olarak DANS AYISI hızla HARIBO’nun klasik bir ürünü olur. O zamanlarda enflasyondan etkilenen Almanya’da, iki adet DANS AYISI büfede sadece bir fenike satılır.
(…)
2014 – HARIBO başarılı bir geleceğe yatırım yapıyor: Yeni bir lokasyon ve yeni bir reklam partneriyle
HARİBO, Grafschaft Belediyesinde arazi satın alıyor
Başarı vaat eden bir gelecek için düğmeye basıldı.

18.09.2013 tarihinde HARIBO GmbH & Co. KG ortakları tarafından Rheinland Pfalz’da bulunan Grafschaft’ta ek bir yer için oy birliği ile karar alınmıştır. O zamandan beri hazırlıklar son süratle devam etmektedir. Bu bağlamda Rheinland Pfalz’da her zaman keyifli ve açık bir konuşma ortamı bulduğumuzu, projenin her türlü siyasi ve idari düzeyde desteklerini gördüğümüzü vurgulamak isteriz.

Ulaşımın kolay olması için, A61 kavşağında bulunan Rheinland İnovasyon Parkındaki 27 dönümlük arazide 100.000 palet koyma yerli büyük lojistik merkezin ve 50.000 m2 ‘lik alanlı teknolojik açıdan gelişmiş üretim yolların yanında geniş boyutlu bürolara sahip son derece modern idari bir bina ortaya çıkmaktadır.

HARİBO bu eylemiyle Bonn’da bulunan yerlerindeki sınırlı kapasitelerine karşı tepki göstermektedir. Sınırlı kapasite sadece üretim bölümü ile ilgili değil artık idari konular için de geçerli olmuştur. Bu yüzden idari ve üretim alanlarında gelecekte gerekli olacak olan personelin artırılması kaçınılmazdır. HARİBO bu eylemiyle bilinçli olarak Almanya’da 300 yeni işyeri sağlamaktadır ve aynı zamanda çalışanların çalışma ortamlarını belirgin bir şekilde düzeltmek istemektedir. Bonn’da bulunan üretim yeri ve ona ait olan işletme idaresi bundan etkilenmeyecektir.

Almanya/Rheinland Pfalz’da bulunan yeni HARİBO yerinin açılışı, Dr. Hans Riegel ve Paul Riegel’in çocukları tarafından temel taşı bile koyulmuş olan, 2017 yılında yapılacağı öngörülmüştür.

HARİBO yenilikçi ve geleceğe yönelik, ürünlerini olan talebin dünya çapında artan, bir aile şirketidir. Daha önceki şirket kuşağını örnek alarak şimdiki şirket idaresi de iç ve diş çıkar gruplarına karşı olan sorumluluklarını çok ciddiye almaktadır.

Bu adımla yaklaşık 100 yıllık HARİBO şirket hikâyesine bir kilometre taşı daha koyulmuştur.

Haribo Alman şekerleme üreticisi. 1920 yılında Hans Riegel isimli girişimci tarafından Bonn’da temeli atılmıştır. İlk olarak ticari kayda geçen malvarlıkları bir çuval şeker, mermerden yapılma bir tezgâh, gaz ocağı, küçük bir kazan, bir merdane ve bir taburedir. Vikipedi
Gelir: € 1.7–2.0 milyar
Genel merkezi: Bonn, Almanya
Alan: Şekerleme
Kurucu: Hans Riegel, Sr.
Kuruluş tarihi: 13 Aralık 1920, Bonn, Almanya
Üst kuruluş: HARIBO GmbH & Co. KG

İlginizi Çekebilir

Küçükçekmece çöken bina son durum

Küçükçekmece çöken binada ölen ve yaralananların isimleri. 3 katlı bina çöktü. Küçükçekmece çöken bina kaç …

Sınırsız Hosting