Ana Sayfa / Gündem / Harkov belediye binası bombalandı

Harkov belediye binası bombalandı

Rusya, Harkov belediye binasını füzeyle vurdu. Ukrayna büyük kayıplar vermeye başladı. Ukrayna-Rusya savaşının 6. gününde ortalık cehenneme döndü. yüzlerce Ukrayna askeri Rus bombalarının hedefi oldu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken, sabah saatlerinde Harkov belediye binasına bir füze isabet etti. Kameralara yansıyan görüntülerde şiddetli patlama endişe yarattı. Rusya’nın Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Okhtyrka kentinde bulunan bir askeri üsse düzenlediği saldırıda da 70’ten fazla Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Ukrayna, Rusya’ya karşı direnişini sürdürürken ağır kayıplar vermeye başladı. Harkov belediye binası Ruslarca bombalandı.

Ukrayna’yı işgal kararı almasından sonra altıncı günde korkunç bir saldırı meydana geldi…

Rusya’nın son dönemde baskıyı artırdığı ülkenin önemli şehirlerinden Harkov’un belediye binasına füze ile saldırı gerçekleşti.

Güvenlik kameralarına anbean yansıyan saldırı anında füzenin binanın ön tarafına isabet ettiği görülüyor. Patlama sonrasında yoğun duman ve alevler ortaya çıktı. Ukrayna Acil Durum yetkilileri açıklama yaparak ölü sayısının tespit edilmeye çalışıldığını ve şimdilik 1’i çocuk 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, “Ölü sayısı tespit ediliyor. Opera binasının çatısında çıkan yangın söndürüldü” ifadeleri kullanıldı.

Patlama sonrasında ortaya çıkan yıkım böyle görüntülendi.

GRAD VE SEYİR FÜZESİ ATILDI

Harkov Valisi Oleg Sinegubov, füzelerin sivil yerleşim alanlarına isabet ettiğini söylerken, belediye binasının da hasar gördüğünü duyurdu.

Sinegubov, GRAD ve güdümlü seyir füzelerinin kullanıldığını açıklarken, Rusya’nın savaş suçu işlediğini dile getirdi. Yapılan açıklamada Harkov kentinin savunmasına devam edildiği belirtildi.

Yetkililer bölgede incelemelerin devam ettiğini duyurdu.

“70’TEN FAZLA UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ”

Ukrayna’nın Sumy bölgesi Valisi Dimitro Ziyvitskiy, Rusya’nın Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Okhtyrka kentinde bulunan askeri üsse düzenlediği saldırı neticesinde 70’ten fazla Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rus birliklerinin sabah erken saatlerde de Kırım yakınlarında bulunan Herson’a saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Herson Belediye Başkanı İgor Kolihayev, Rusya’nın saldırdığı kentte kontrolün Ukrayna’da olduğunu belirtti. Herson’a maddi destekte bulunmak isteyenler için açılan hesaba dünyanın birçok yerinden yardım yağdığını belirten Kolihayev, “Direneceğiz, bizim kanımızda bu var. Şehrimiz ve vatandaşlarımız için sakinliğimizi koruyacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

Memura servis yerine para

Kamuda servisler kaldırılıyor, kamu çalışanlarına servis yerine akbil ya da para verilecek. memura minibüs parası …

Sınırsız Hosting