Ana Sayfa / Kime Ait / İbrahim Erdemoğlu kimdir, yaşı
İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR

İbrahim Erdemoğlu kimdir, yaşı

Erdemoğlu Holding patronu İbrahim Erdemoğlu aslen nereli, kim ve yaşı. İbriham Erdemoğlu eğitimi ve asıl mesleği bilgileri. 

İBRAHİM ERDEMOĞLU YAŞAMI

İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin en çok çalışan holding patronlarından biri. 1962 yılında Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Baba mesleği halıcılığa 1983 yılında alınan tek tezgâhla başladı. Üniversite eğitimi sırasında başladığı halı ticaretine, okul bittikten sonra da devam etti. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2004 yılında Merinos Mobilya’yı kurarak mobilya sektörüne girdi. 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı.

Şu anda, 2010 yılında kurduğu, bünyesinde dünya markaları ve başarılı şirketler bulunan Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
ERDEMOĞLU HOLDİNG NE ZAMAN VE KİM TARAFINDAN KURULDU?
Üretim faaliyetlerine 1970 yılında 2 adet kilim dokuma tezgâhı ile başlayan Erdemoğlu Ailesi, 1990 yılında Erdemoğlu Halı San. ve Tic. A.Ş.’yi kurmuş, 1998 yılında ise isim değişikliği yaparak, firmanın adını Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirmiştir.

Bünyesine daha sonra Dinarsu ve Padişah markalarını da katan, halının yanı sıra mobilya, ev tekstili ve iplik sektörlerinde de büyük yatırımlar yapan firma, 2010 yılında tüm şirketlerini tek bir çatı altında toplayarak Erdemoğlu Holding’i kurmuştur. Yaptığı yatırımlarla her geçen gün büyüyen Erdemoğlu Holding markalaşma yolunda önemli aşamalar kaydetmiş, 2015 yılı itibariyle 78 ülkede temsil edilen dev bir kuruluşa dönüşmüştür. Bugün Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markaları ile parça halıda dünya lideri olmasının yanı sıra, mobilya, ev tekstili ve iplik sektörlerinde de piyasanın güçlü oyuncuları arasında yer almaktadır.

Erdemoğlu Holding Nisan 2015 tarihinde Sasa hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın almış, zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa’daki hisse oranı %84,80’e ulaşmıştır. Sasa, 2014 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 66. sırada, Adana’da ise birinci sırada yer almıştır.Erdemoğlu Holding, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de ülke insanına hizmet etmeye devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting