Ana Sayfa / İlginç / İdlib uçuşa yasak bölge olsun (ABD’li senatör talebi)

İdlib uçuşa yasak bölge olsun (ABD’li senatör talebi)

İdlib uçuşa yasak bölge ilan edilsin talebi Amerikalı bir senatörden geldi ve çok yerinde bir talep. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Pentagon’a çağrıda bulundu. Graham, “İdlib’de uçuşa yasak bölge ilan edilsin” dedi.

Amerikalı senatör Lindsey Graham, İdlib’in uçuşa yasak bölge olması gerektiğini söyledi. Esed ve putin’in sivil katliamının önüne ancak böyle geçilebilir.

Al Monitor’un aktardığına göre, Senatör Graham, Pentagon’un İdlib’i uçuşa yasak bölge ilan etmesini talep etti.

Graham, “Katliamın durdurulması için ve bir insani krizin önlenmesi için bu kararın alınması gerektiğini” ifade etti.

TÜRKİYE SINIRLARI AÇTI İDDiASI

İdlib’de rejimin düzenlediği saldırı sonrası flaş bir iddia ortaya atıldı. Saldırı sonrası Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldığı öne sürüldü.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa’ya ulaşmasını engellemeyeceğini iddia etti.

Yetkilinin ayrıca güvenlik görevlilerinin sınırlardan çekildiği ve denetim yapılmayacağı bilgisini paylaştığı belirtildi.

Suriye’de rejimin düzenlediği saldırı sonucu 22 asker şehit oldu.

NATO yetersiz ve Türkiye’ye karşı hissiz kaldı

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 22 asker şehit oldu. Saldırı haberi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede NATO’nun İdlib’deki gelişmelere ilişkin nasıl devreye gireceği ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting