Ana Sayfa / Manşet / İnşaat ciro 2017 verileri
KONUT KDV

İnşaat ciro 2017 verileri

En çok büyüyen sektör olan İnşaat sektörü 2017 ikinci çeyrek rakamları konut sektörünü ve emlak alım satımını etkileyecek gibi görünüyor. Yeni daire fiyatları özellikle İstanbul’da adeta uçuşa geçti bu da yıllık inşaat sektörü cirosuna olumlu yansıdı. İnşaat sektöründe ciro 2017 yılı ikinci çeyrekte yüzde 6 arttı.

Yeni konut ve daire alımlarını artması, inşaat sektörünü iyice hareketlendirdi bu da rakamlarla ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı ikinci çeyrek (Nisan-Haziran) inşaat ciro ve üretim endeksleri istatistiklerini açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2017 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10 oranında arttı.

EV VE KONUT ALIMLARI ARTTI
Kurumda Kısa Dönemli İş İstatistikleri için genel olarak yöntem ve veri kaynağı iyileştirme çalışmaları devam etti. İnşaat üretim endeksinin veri kaynağının devamlılığının sağlanamaması nedeniyle, daha güncel ve kapsamlı veri kaynağı olan idari kayıtların hesaplamalarda kullanılmasına karar verildi. Bu kapsamda, inşaat üretim endeksine, 2017 birinci çeyrek haber bülteninden itibaren yer verilmemekte olup, idari kayıtlara dayalı olarak hesaplanacak 2015 temel yıllı çalışmalar tamamlandıktan sonra, endeks, geriye dönük seriler ile birlikte 2018 yılından itibaren yayımlanacağı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting