Ana Sayfa / Genel / İskender Lahdi hangi ülkeden geldi
MURAT YILDIRIM KİM MİLYONER OLMAK İSTER

İskender Lahdi hangi ülkeden geldi

En iyi para kazındıran yarışma programı Türk televizyonlarında. atv Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm soruları ve cevapları sitenizde. Murat Yıldırım’ın sunumuyla kim Milyoner Olmak İster yarışması para kazandırıyor yarışmacılarına. İşte kim milyoner Olmak İster atv’deki yarışmada çıkan birbirinden ilginç ve bir o kadar da bileni için kolay soruları. 

Soru Şu. İstanbul Arkeoloji müzesinde bulunan İskender Lahdi Hangi ülkeden Türkiye’ye getirilmiştir.

a-Yunanistan

b-Lübnan

c- Mısır

d- Irak

Doğru Yanıt: LÜBNAN (B) ŞIKKI

İSKENDER LAHDİ ÖZELLİĞİ, GELDİĞİ ÜLKE

İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen en paha biçilmez eserlerden İskender Lahdi, 1887’de Lübnan’dan gemilere yüklenerek İstanbul’a getirilmişti. Mohammed Sherif adında bir köylü, Sayda (Sidon) yakınlarındaki tarlasını kazarken bir takım mezar odalarına rastlamış, bunu yetkililere haber verince konu dönemin padişahı Sultan II. Abdülhamit’in kulağına kadar gitmiş, o da vakit kaybetmeden Osman Hamdi Bey’i bölgeye göndermişti. Osman Hamdi Bey mezarları açtırarak nekropoldeki 18 lahitten 11’ini İstanbul’a taşımıştı. Sonradan Sidon Kralı Abdalonymos’a ait olduğu anlaşılan ama üzerinde Büyük İskender’in katıldığı savaşın tasviri olduğu için bu adla anılan İskender Lahdi de bunlar arasındaydı.

atv KİM MİLYONER OLMAK İSTER KATILIM ŞARTLARI BAŞVURU VE GENEL BİLGİLERİ

Kim milyoner başvuru ve yeniden başvuru yapma hakkı olan bir yarışma programı atv kanalında. Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı atv ekranlarında devam ediyor!

Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor. 12 soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting