Ana Sayfa / Gündem / Super Mario kaç yaşındadır
MURAT YILDIRIM

Super Mario kaç yaşındadır

En iyi para kazındıran yarışma programı Türk televizyonlarında. atv Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm soruları ve cevapları sitenizde. Murat Yıldırım’ın sunumuyla kim Milyoner Olmak İster yarışması para kazandırıyor yarışmacılarına. İşte kim milyoner Olmak İster atv’deki yarışmada çıkan birbirinden ilginç ve bir o kadar da bileni için kolay soruları. 

Soru Şu: Super Mario’yu tasarlayan Miyamoto Mario’nun kaç yaşlarında olduğunu söylemiştir

doğru yanıt: 24-25 (A) şıkkı

SUPER MARİO NE ZAMAN TASARLANDI, PİYASAYA ÇIKTI

200’den fazla video oyunu yapılan musluk tamircisi Super Mario karakterinin göründüğü oyunlar arasında Mario Kart racing, Mario Tennis, Paper Mario, Super Mario RPG’nin isimleri sayılabilir.
Televizyon şovu, çizgi romanları, hatta filmi bile bulunan Super Mario’nun tişörtleri ve dergileri de çok satıyor.
Donkey Kong oyununda Jumpman adıyla 1985 yılında hayatına başlayan Super Mario’nun yaratıcısı ise Japon Shigeru Miyamoto.

Yaratıcısı Shigeru Miyamoto da zaten yarattığı karakterin geçmişini, geleceğini, yediğini, içtiğini her şeyini sır gibi saklamış, ya da detaylandırma gereği duymamıştı. Peki Mario’yu gerçekten ne kadar tanıyoruz? Yıllardır yönettiğimiz ve her yerde karşımıza çıkan bu bıyıklı, 40-50’li yaşlarda görünen, tamirci abiyi ne kadar tanıyoruz gerçekten? Görünen o ki hakkında bildiğimizi sandığımız şeylerden bazıları yanlışmış.

Mario hiç de öyle 40-50’li yaşlarda değil, tam aksine 24-25 gibi bir yaştaymış! Bu aslında bugüne kadar hiç ortaya çıkmadı sanıyorduk ancak ArsTechnica adlı sitedeki editörler Miyamoto’nun 2005 yılında verdiği bir röportajdan bu bilgiyi çıkarmayı başarmış. Miyamoto o röportajda karaktere hiçbir sınırlandırma, hiçbir zorlama koymadıklarını ancak buna rağmen Mario’nun bir yaşı olduğunu belirtiyor. 24-25 arası bir şey. Onun dışında hiçbir kesin özellik eklememişler yiğidime.

Buna göre Luigi de aynı yaşlarda oluyor ancak elbette hikayemize göre Mario daha büyük olan kardeş.

atv KİM MİLYONER OLMAK İSTER KATILIM ŞARTLARI BAŞVURU VE GENEL BİLGİLERİ

Kim milyoner başvuru ve yeniden başvuru yapma hakkı olan bir yarışma programı atv kanalında. Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı atv ekranlarında devam ediyor!

Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor. 12 soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL.

Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?

İlginizi Çekebilir

MEB, 20 bin öğretmen atama sonuçları

Son dakika MEB öğretmen ataması. MEB, 20 bin öğretmen ataması sonuçları. 2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting