Ana Sayfa / Manşet / İstanbul’da seçimler yenilenecek mi?

İstanbul’da seçimler yenilenecek mi?

İstanbul’da belediye başkanlığı seçimi yenilenecek mi son iddialar ve gelişmeler. 31 Mart yerel seçimleri sonrası oluşan tablo seçimlerin tekrarlanabileceği ve hatta İstanbulluların 2 Haziran’da yeniden sandığa gidebileceği yönündeki iddiaları güçlendirdi. Peki Binali yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı ve seçimlerin yeniden tekrarlanması ihtimali ve iddialar. 

İstanbul’da yerel seçimlerin tekrarlanma ihtimali ve 2 Hazirran’da yeniden seçim yapılması iddiaları giderek vücut buluyor. Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’dan fazla oy alması ve hemen ardından geçersiz oyların neredeyse tüm İstanbul ilçelerinde yeniden sayılması spekülasyonları da beraberinde getirdi. Bazı siyasi parti liderlerinin açıklamaları da İstanbul’da 2 Haziran’da yerel seçimlerin yeniden yapılabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

İBB BAŞKANLIĞI İÇİN YENİDEN SEÇİME Mİ GİDİLECEK?

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun oyları Binali Yıldırım’dan 20 bin civarında fazla ancak ilçelerde geçersiz oyların sayımı sürdükçe aradaki fark da eriyor. bu da her iki tarafın da seçim sonuçlarından memnun olmamasına yol açıyor.  Olası bir seçim tekrarı sonucu İstanbullular Büyükşehir Belediye Başkanı seçmek için tekrar sandık başına gidebilir. Öte yandan yeni bir seçim tekrarına başta CHP’liler olmak üzere diğer kesimlerin nasıl tepki vereceği de kestirilemiyor. hatta azı komplo teorisyenleri bir iç karışıklığa bile yol açabilecek olayların cereyan edebileceğini önü sürüyor. tabu bu arada İstanbulluların beklenen hizmetleri alması da sekteye uğrayabilir. nitekim İBB’de çalışan 80 binden fazla insanın hem akibetlerini düşündüğü hem de moral motivasyonlarının kaybolduğu bir gerçek.

YSK’nın İstanbul için 2 Haziran’da seçim tekrarı kararı vermesi ise bazı uzmanlarca zor olarak görülüyor ancak tabiki hem siyasi organlar em de hukuki kararların nasıl sonuçlanacağını bekleyip görmek lazım.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting