Ana Sayfa / İlginç / Kamu ve belediye işçisi zam oranları 2017
KAMU ZAM PARA

Kamu ve belediye işçisi zam oranları 2017

Hangi kamu işçisi ne kadar zam alacak. zamlı maaş net tutarlar belli oldu. Kamudaki işçilerin bu yıl net alacakları zamlar ve zamlı maaşları açıklandı. Yaklaşık 200 bin kamu işçisine verilecek zam oranı belli oldu. Başbakan Yıldırım, 2017’de zam oranının ilk 6 ay için yüzde 7,5, ikinci 6 ay için yüzde 5 olacağını açıkladı. 2018’de yüzde 3,5+3,5 zam yapılacak. Kamu işçilerine yapılacak zam oranı belli oldu.

Kamudaki işçilerin alacakları zamlı maaşlar ve kim ne kadar zam alıyor sorusu yanıtını buldu.Kamu ve belediyelerde çalışan işçilerin yeni zam miktarları açıklandı.  Başbakan Binali Yıldırım, 2017’de zam oranının ilk 6 ay için yüzde 7,5, ikinci 6 ay için yüzde 5 olacağını açıkladı. 2018 için ilk yarıda yüzde 3,5, ikinci yarıda 3,5 zam yapılacağını belirtti.
Yıldırım, gerçekleşen enflasyona göre ayarlama yapılacağını, fark oluşması durumunda enflasyon zammının da olacağını belirtti.
Başbakan, bİr sefere mahsus olmak üzere ek ödeneğin 500 liradan 750 liraya yükseltildiğini ifade etti. Brüt 3 bin liranın altında maaş alanlara da 90 lira ilave artış yapılacak.
MEMUR-İŞÇİ TABAN ÜCRETİ EŞİTLENECEK
Yıldırım, toplu sözleşmeyle birlikte memur ve işçi arasındaki taban ücretin eşitleneceğini söyledi.
Toplu sözleşme 2017-2018 yıllarını kapsayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplu sözleşme görüşmelerinde dün Türk-İş’le uzlaşmanın sağlandığını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting